Парламентът на Южна Корея прие днес закон за прекратяване на

...
Парламентът на Южна Корея прие днес закон за прекратяване на
Коментари Харесай

Южна Корея забрани продажбата и консумацията на кучешко месо

Парламентът на Южна Корея одобри през днешния ден закон за преустановяване на потреблението и продажбата на кучешко месо, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че тази противоречива вековна процедура ще бъде неразрешена на фона на възходящата поддръжка за хуманно отношение към животните.

Някога яденето на кучешко месо се е считало за метод за възстановяване на издръжливостта през влажното корейско лято. То обаче се трансформира в необичайност - в този момент се употребява най-вече от някои възрастни хора - защото от ден на ден корейци считат кучетата за фамилни домашни любимци, а рецензиите към метода, по който се колят кучетата, се ускоряват.

Активисти настояват, че множеството кучета се убиват с електрически ток или биват обесвани, когато се подготвят за месо, макар че развъдчици и търговци настояват, че има прогрес, като умъртвяването към този момент е по-хуманно.

Подкрепата за възбраната нарастна под управлението на президента Юн Сук-йол, който е фен на животните и е осиновил шест кучета и осем котки дружно с първата дама Ким Кин-хи, която също е звучен критик на потреблението на кучешко месо.

Предложен от ръководещата партия, законът беше признат през днешния ден с голямо болшинство от 208 гласа и двама въздържали се в еднокамарния парламент, откакто двупартийната комисия по земеделие го утвърди през вчерашния ден.

Законовата норма ще влезе в действие след тригодишен гратисен интервал. Нарушаването на закона ще се санкционира с до три години затвор или с санкции в размер на 30 млн. вона (22 800 долара).

В изследването, оповестено през вчерашния ден от основания в Сеул мозъчен концерн Animal Welfare Awareness, Research and Education, повече от 94% от интервюираните декларират, че не са яли кучешко месо през последната година, а към 93% декларират, че няма да го вършат в бъдеще.

Министерството на земеделието на Южна Корея е пресметнало, че към април 2022 година в към 1100 ферми се отглеждат 570 000 кучета, които се трансформират в част от менюто на към 1600 ресторанта, предава Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР