Парламентът на Шотландия разглежда законодателство, което би позволило на живеещите

...
Парламентът на Шотландия разглежда законодателство, което би позволило на живеещите
Коментари Харесай

Шотландия обмисля да разреши асистираното самоубийство

Парламентът на Шотландия преглежда законодателство, което би разрешило на живеещите в страната с неизлечимо заболяване да сложат завършек на живота си , оповестява " Ройтерс ".

Проучване на публичното мнение демонстрира, че тази политика се поддържа от по-голямата част от популацията.

Ако законодателството бъде признато, Шотландия ще се причисли към други страни, като Швейцария, Канада, Нова Зеландия, Австрия и Еквадор , в които е позволена асистираната гибел при избрани условия.

Законопроектът за асистирано самоубийство на неизлечимо заболели възрастни (Шотландия) ще даде на умствено способни пълнолетни лица, диагностицирани със заболяване в краен етап, правото да сложат завършек на живота си.
 Франция обмисля да позволи асистираната гибел
Франция обмисля да позволи асистираната гибел

Макрон приготвя проектозакон до края на лятото

В него са заложени гаранции като самостоятелни оценки от двама лекари и 14-дневен интервал на размисъ л. Ще има и условие искащите асистирана гибел да са живели в Шотландия най-малко една година.

Те ще би трябвало сами да ползват веществото, което ще постави завършек на живота им.

Планът беше показан в законопроект от Лиъм МакАртър, член на либералдемократите в шотландския парламент. Тази седмица той съобщи, че е " безусловно уверен ", че законодателството ще бъде признато, тъй като има възходяща социална поддръжка за тази мярка.

Проучване на Dignity in Dying ( " Достойнство в гибелта " ), която води акции в интерес на легализирането на мярката, сочи, че над 3/4 от шотландците поддържат тази политика.

Противниците на законодателството обявиха, че изследването не отразява смяната в настройките след излагане на рисковете.

Гласуване на законодателството в децентрализирания парламент на Шотландия ще се организира най-рано след няколко месеца.
 Австрия узакони асистираното самоубийство
Австрия узакони асистираното самоубийство

Евтаназията ще се прави единствено в сходство със строги критерии

Полуавтономното държавно управление на Шотландия, което има надзор върху области като опазване на здравето, обучение и някои налози, в предишното се е различавало в политиката от трите други страни в Обединеното кралство - Англия, Уелс и Северна Ирландия.

Шотландия сътвори първата във Англия публична стая за приложимост на опиати под наблюдаване в опит да понижи инфекциозните болести и свръхдозите.

Лидерът на английските лейбъристи Кийр Стармър, който съгласно социологическите изследвания ще бъде идващият министър-председател, съобщи, че желае асистираната гибел да бъде узаконена след идващите избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР