Парламентът на Сенегал гласува да отложи президентските избори за 15

...
Парламентът на Сенегал гласува да отложи президентските избори за 15
Коментари Харесай

Парламентът на Сенегал отложи изборите за 15 декември след хаотичен вот

Парламентът на Сенегал гласоподава да отсрочи президентските избори за 15 декември в безреден избор, който се организира след принудително премахване на опозиционни депутати от камарата, до момента в който обсъждаха по-ранното решение на президента Маки Сол да отсрочи решаващите избори.

Сал разгласи в събота, че изборите, които бяха планувани за 25 февруари, ще бъдат отсрочени, хвърляйки западноафриканската нация в неразучени конституционни води и предизвиквайки бурни митинги.

Подкрепата на Народното събрание пристигна късно в понеделник, когато 105 депутати от 165-местното заседание гласоподаваха в поддръжка на мярката, която отсрочва изборите до декември и резервира Сал на поста до избирането на неговия правоприемник.

Първоначално законопроектът дефинира датата на изборите на 25 август и ходът за още по-голямо закъснение на гласуването евентуално ще докара до риск от повече вълнения. Президентът, който е изкарал оптималните два мандата, в началото трябваше да напусне поста си на 2 април. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР