Парламентът на Нова Зеландия прие на трето четене закон, който

...
Парламентът на Нова Зеландия прие на трето четене закон, който
Коментари Харесай

Със закон: Нова Зеландия забрани смяната на пола

Парламентът на Нова Зеландия одобри на трето четене закон, който не разрешава опитите за смяна на половата ориентировка или пола на човек, заяви радио RNZ.

Според него новият закон не разрешава на първо място практикуването на промяна на пола от лица под 18-годишна възраст под опасността от до три години затвор. Промяната на пола на всяко лице, без значение от възрастта, също ще бъде противозаконна, а в случай че аргументи сериозна щета, нарушителите могат да бъдат наказани на до пет години затвор.
Новозеландските управляващи втвърдяват позицията си по отношение на протестиращите
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн съобщи, че протестиращите, които се опълчват на коронавирусните ограничавания, употребяват...
Прочети повече
Министърът на правораздаването на Нова Зеландия Крис Фаафой разгласява изказване, в което акцентира, че практиката за промяна на пола няма място в Нова Зеландия.

" Законодателството няма за цел да криминализира откритите и изпълнени с почитание полемики, които оказват помощ за построяването на поддръжка, когато някой се бори със своята половост ", сподели Фаафой.

Законът дава тъкмо определение за промяна на пола, с цел да се разбере тъкмо кои дейности ще бъдат неразрешени.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР