Парламентът на Латвия гласува единодушно да позволи на своите граждани

...
Парламентът на Латвия гласува единодушно да позволи на своите граждани
Коментари Харесай

Латвия разреши на гражданите си да се сражават в Украйна

Парламентът на Латвия гласоподава единомислещо да разреши на своите жители да се борят в Украйна, в случай че желаят това , оповестява " Ройтерс ".

Нашите жители, които желаят да поддържат Украйна и желаят служат там, с цел да пазят независимостта на Украйна и нашата обща сигурност, би трябвало да могат да го създадат, съобщи Юрис Ранканис, ръководител на парламентарната комисия по защита, вътрешни работи и предварителна защита на корупцията, която изготви закона.
 Балтика пита Европа, НАТО и света: Ние ли сме идващите?
Балтика пита Европа, НАТО и света: Ние ли сме идващите?

Латвия: Русия постоянно мери военната мощност, само че и волята на страните да се бият, видят ли уязвимост, незабавно се възползват

Въпреки че Путин не е изразил обществено упоритост да възобнови съветския надзор над балтийските страни, доста естонци, латвийци и литовци се тормозят, че той желае да си възвърне въздействието във всички някогашни републики на Съветския съюз , чийто разпад Путин към този момент разказа като покруса за Русия.

В речта си, поставяща началото на съветската инвазия, Путин сподели, че Украйна " не е просто прилежаща страна за нас. Тя е неизменима част от нашата лична история, просвета и духовно пространство. "

Културно и езиково разнообразни, балтийските страни нямат даже сходна връзка с съветската история и еднаквост. Въпреки това те бяха ръководени от Москва през по-голямата част от последните 200 години, първо от Руската империя, а по-късно съвсем 50 години след Втората международна война от Съветския съюз. И трите страни имат етнически съветски малцинства; в Латвия и Естония те съставляват към една четвърт от популацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР