Парламентът на Каталуния, който беше разпуснат от испанското правителство, е

...
Парламентът на Каталуния, който беше разпуснат от испанското правителство, е
Коментари Харесай

Парламентът в Каталуния призна решението на испанските власти за разпускането му

Парламентът на Каталуния , който беше разхлабен от испанското държавно управление, е признал това решение и престава да работи до провеждането на нови предварителни избори. Това оповестиха от пресслужбата на законодателния орган, представени от международните осведомителни организации.

Насроченото за вторник съвещание на президиума на Народното събрание е било анулирано.

" Заседанието на президиума е анулирано, защото Народното събрание беше разхлабен ", прецизираха от пресслужбата на каталунския парламент.

 Съдят политиците, провъзгласили Каталуния за самостоятелна
Съдят политиците, провъзгласили Каталуния за самостоятелна

Те ще бъдат разследвани за протест, подмолна противодържавна активност и други

Тази заран ръководителят на Народното събрание Карма Форкадел - един от най-ревностните поддръжници на провъзгласяването на независимостта от Испания, се е появила в постройката на законодателния орган. Тя публично резервира поста си до провеждането на предварителни избори на 21 декември.

В петък (27 октомври) Каталунският парламент одобри резолюция за самостоятелност на региона от Испания. Тя беше подкрепена от 70 депутати, като каталунският законодателен орган е формиран от 135 депутати. Депутатите, които са срещу отцепването, въобще не участваха в съвещанието. Резолюцията обаче не беше оповестена нито в формалния бюлетин на каталунския парламент, нито в формалния бюлетин на държавното управление на автономията. Съгласно закона в бюлетините би трябвало да се разгласяват всички документи, с цел да влязат в действие.

Минути след оповестяването на самостоятелност На 27 октомври испанският сенат утвърди използването на член 155 от конституцията, който разрешава налагането на директно ръководство от страна на испанските управляващи в Каталуния. Испанският министър председател Мариано Рахой разгласи, че уволнява членовете на държавното управление на автономията, в това число неговия водач Карлес Пучдемон, разпуска Народното събрание на самостоятелната област и насрочва предварителни избори в Каталуния на 21 декември. В събота Пучдемон разгласи, че не признава решението на испанските управляващи.

 Карлес Пучдемон прикани Каталуния към демократична опозиция
Карлес Пучдемон прикани Каталуния към демократична опозиция

Това е първото изказване на Пучдемон след свалянето му от власт

Правителството в Каталуния ще бъде тествано през днешния ден, откакто известни членове на каталунската администрация обявиха, че не одобряват този ход на Мадрид, а цивилен групи приканиха за гражданско непокорство против решението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР