Парламентът на извънредно заседание ще гласува споразумението, което беше подписано

...
Парламентът на извънредно заседание ще гласува споразумението, което беше подписано
Коментари Харесай

Парламентът гласува сделката с миньорите, блокадите остават

Парламентът на изключително съвещание ще гласоподава съглашението, което беше подписано сред държавното управление и протестиращите миньори и енергетици. До него се стигна след 7-часови договаряния през вчерашния ден.

Гласуването на точките в пленарна зала е, с цел да е обезпечено, че по съглашението ангажимент поема освен държавното управление, само че и партиите, които го поддържат.
-->
Споразумението е от 7 точки като най-важното, за което се споразумяха държавното управление и протестиращите е, че страната няма да затваря административно въглищни централи. Браншовите организации на КНСБ и КТ " Подкрепа " през вчерашния ден не поддържаха съглашението. То не е подписано от миньорите от Мини Марица изток.

Иначе все още митингите не престават. Миньорите и енергетици от Мини Марица изток, които блокираха автомагистрала Тракия, се чака през днешния ден да кажат дали ще поддържат подписаното съглашение. Протестиращите енергетици от Топлоелектрическа централа и мини Бобов дол обявиха, че няма да вдигнат блокадите на автомагистрала Струма до момента в който съглашението не бъде гласувано в Народното събрание точка по точка.

Остава и блокадата на Прохода на републиката като протестиращите обявиха, че не са удовлетворени от постигнатото и желаят повече конкретика.



Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР