Парламентът на Израел подкрепи с огромно мнозинство предложение на премиера

...
Парламентът на Израел подкрепи с огромно мнозинство предложение на премиера
Коментари Харесай

Израелският парламент отхвърли едностранното признаване на палестинската държава

Парламентът на Израел поддържа с голямо болшинство предложение на премиера Бенямин Нетаняху против всяко едностранно признание на палестинска страна.


Гласуването пристигна дни откакто в. „ Вашингтон пост “ заяви, че администрацията на американския президент Джо Байдън и дребна група арабски страни създават повсеместен проект за дълготраен мир сред Израел и палестинците. Той включва корав график за основаването на палестинска страна.

Парламентът на Израел поддържа предлагането на Нетаняху, като 99 от 120 депутати гласоподаваха за него. „ Това удивително гласоподаване акцентира нашата групова решителност “, написа Нетаняху в обществената медийна платформа X. Той сподели, че вотът е " мощно обръщение " към интернационалната общественост. Предложението, гласувано в Народното събрание, гласи, че всяко съглашение ще е допустимо " само посредством директни договаряния сред страните и без никакви предварителни условия ". „ Израел ще продължи да се опълчва на едностранното признание на палестинска страна. „ Подобна декларация след клането от 7 октомври би осигурила голяма премия за невиждан тероризъм и би предотвратила вероятно бъдещо спокойно съглашение “, се споделя в него.

„ Вашингтон пост “ заяви, че проектът ще стартира с преустановяване на огъня, „ което се чака да продължи минимум шест седмици “, като публични лица се надяват, че може да бъде реализирано съглашение преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамадан към 10 март. Споразумението ще включва пауза в боевете, освобождение на заложници, държани от Хамас в Газа след офанзивата на 7 октомври, и график за възможното основаване на палестинска страна. Атаката от 7 октомври, при която бойци на Хамас нахлуха през Газа в Израел, докара до гибелта на към 1160 души, най-вече цивилни, съгласно данни на AFP, основани на публични израелски данни. Оттогава ответната военна атака на Израел в Газа е умъртвила минимум 29 313 души, най-вече дами и деца, съгласно здравното министерство на територията, ръководена от Хамас. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР