Парламентът на германската провинция Саксония сне имунитета на съпредседателката на

...
Парламентът на германската провинция Саксония сне имунитета на съпредседателката на
Коментари Харесай

Лидерката на "Алтернатива за Германия" беше лишена от имунитет

Парламентът на немската провинция Саксония сне имунитета на съпредседателката на дясната партия "Алтернатива за Германия " Фрауке Петри, позволявайки на прокуратурата да й повдигне възможни обвинявания в лъжесвидетелстване, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Петри, която е най-известният политик от антиимигрантската партия, е преследвана от изказвания, че е дала подправени клетвени показания пред комисия на Народното събрание на Саксония за финансирането на акцията на "Алтернатива за Германия " за изборите в провинцията през 2014 година Тя отхвърля обвиняванията. Снемането на имунитета й усилва проблемите на партията, която губи известност и е отслабена от вътрешни битки, по-малко от четири седмици преди националните избори.

Говорител на саксонския парламент сподели, че депутатският имунитет на Петри е завършил в среднощ. Прокуратурата в Дрезден съобщи, че ще изчака документално удостоверение от ръководителя на Народното събрание, преди да бъде взето решение за по-нататъшни дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР