Парламентът гласува промени в енергийната стратегия на България. Те са

...
Парламентът гласува промени в енергийната стратегия на България. Те са
Коментари Харесай

Газов хъб Балкан: Какво предвиждат енергийните промени?

Парламентът гласоподава промени в енергийната тактика на България. Те са свързани с преноса и доставките на газ към и през България. Стратегията обгръща построяването на газовия хъб "Балкан ".

Възложихме в края на предходната година предпроектно изследване, което се финансира в огромната си част от Европейска комисия за газов хъб "Балкан ". То сподели, че в случай че няма съветски газ, то този хъб няма да има задоволително ликвидност. От друга страна, в случай че е единствено съветски газ, за какъв хъб приказваме. При всички случаи сега търгът за гръцката връзка върви. Ако не работим за това да докараме през "Турски поток " съветски газ, той ще ни заобиколи и ще загубим тази ликвидност, изясни в предаването "Плюс-Минус " по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по енергетика Валентин Николов.

Ако наложат наказания на Русия, то ще наложат наказания за 1/3 от потребителите в Европа, защото те са подвластни от съветската газ. Дори и да имаше опция, спре ли тя, цената на борсата при всички случаи ще върви нагоре, разяснява Николов.

По думите му по тематиката "Енергетика " в Народното събрание доста рядко въпросът се политизира и нормално се реализира консенсус.

Николов чака идващите години България да се трансформира в основна пресечна точка на преноса от Кипър и южното направление, където от ден на ден ще се изнася синьо гориво за Стария континент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР