Парламентарните избори в Германия ще се проведат в неделя, а

...
Парламентарните избори в Германия ще се проведат в неделя, а
Коментари Харесай

Днес в Германия ще се проведат избори за парламента

Парламентарните избори в Германия ще се проведат в неделя, а резултатите от тях ще дефинират политическото бъдеще на страната – локомотив на Европейския съюз – за идващите четири години. Социологическите организации предсказват победа на Съюза ХДС/ХСС(Християн-демократическия съюз и Християн-социалния съюз) ръководен от канцлера Ангела Меркел, дават второто място на Германската социал-демократическа партия(ГСДП) и предсказват величествен резултат на партията „ Алтернатива за Германия “ (АзГ), която ще стане първата анти-имигрантска дясно-популистка партия в немския парламент в актуалната история на страната.

Изходът от изборите се смята за превдварително решен и на процедура всички са съгласни, че Ангела Меркел ще резервира канцлерския си пост. Интригата ще се появи след преброяването на гласовете, когато партиите ще стартират договаряния за образуването на ръководеща коалиция. В момента два съдружни разновидността наподобяват най-вероятни: днешната „ огромна коалиция “ сред ХДС/ХСС и ГСДП или мечтаната от съюза на Меркел коалиция „ Ямайка “( идва от цветовете на партиите) – ХДС/ХСС, „ Зелените “ и Свободната демократическа партия (СвДП).

В Германия имат право на глас 61,5 милиона души. Всеки жител има право на два гласа: един за своята партия и различен за претендент от своя едномандатен окръг.

Изборите стартират в 8:00 часа локално време (9:00 българско) и би трябвало да завършат в 18:00 (19:00 българско). Веднага след края на изборния ден ще бъдат оповестени първите данни от екзит-половете и ще стартират да постъпват първите мнения от представителите на политическите сили. В 11, 13 и 15 часа, а може би и в 17 часа, ще излязат междинни резултати за изборната интензивност. Предварителните резултати ще бъдат оповестени през нощта на понеделник.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР