Парламентарните избори не са парламентарни. Кандидат-депутатите отказват да решават проблемите,

...
Парламентарните избори не са парламентарни. Кандидат-депутатите отказват да решават проблемите,
Коментари Харесай

Политиката на агиткаджийството няма да роди кабинет, категорични политолози

Парламентарните избори не са парламентарни. Кандидат-депутатите отхвърлят да вземат решение проблемите, които ни интересуват. Това съобщи пред БиТиВи политологът доцент Мария Пиргова.

Кандидатите се държат, по думите й, като претенденти за общински парламент. Няма нови послания, не се оферират законопроекти, посочи тя. Коалиционно държавно управление е невероятно, уверена е Пиргова. Всички партии у нас са една против друга, счита тя.

България сега прави диверсификация на газовите доставки с геополитика, съгласно нея. Никой от политиците обаче не желае да поеме отговорност за рецесията с газа, счита Пиргова. Тя предвижда ниска изборна интензивност. Гражданите са разочаровани и търсят излаз по единично, добави Пиргова. Едва ли ще има държавно управление, съгласно прогнозата й.

Стойчо Стоев смята, че силата дефинира кой ще се чува. Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия си подават ръка, а разривът с Има Такъв Народ е безапелационен, по мнението му. Печеливши от раздорите сред партиите ще са " Възраждане ", съгласно прогнозата му. Емоционално политиците решавали за газовата рецесия, съгласно Стоев. Българската политика се трансформира в агиткаджийство, посочи той.

Христо Панчугов вижда систематични проблеми, а точно, че разпоредбите у нас не се съблюдават. ПП не можаха да родят вдъхновяваща идея, по думите му. Той пита дали актуалните политически субекти има какво повече да кажат. Успехът на интерконектора е на българските жители, смята Панчугов.

Росен Стоянов вижда опорки и внушения в изявленията на политиците. Лидерите на политическите партии не са готови за лидерски спор, съгласно него. Нямало е поръчки за визионерство. Той не чака разнообразни резултати на вота на 2 октомври. Ще се получават още политически субекти заряди недостиг на хрумвания, съгласно него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР