Парламентарната република атрофира, дължим това на премиера Бойко Борисов. Това

...
Парламентарната република атрофира, дължим това на премиера Бойко Борисов. Това
Коментари Харесай

Александър Симов: България не е премиерска република


Парламентарната република атрофира, изискуем това на премиера Бойко Борисов. Това съобщи в коридорите на Народно събрание депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев съобщи по време на доклада за 1 година на „ Дондуков “ 2, че „ парламентарната република атрофира, Народното събрание се трансформира от ден на ден в нотариат, който подпечатва указите на държавното управление. Когато най-висшият орган на страната отслабва, отслабват всички институции “.

„ Разбира се, че парламентарната република атрофира. Това изискуем на Негово превъзходителство Бойко Борисов, който отхвърли да пристигна на дебатите по вота на съмнение на неговото държавно управление “, сподели Симов.

Според него това е трайна и систематична линия на политиката, която ГЕРБ организират. „ Тоталното неглижиране на Народното събрание. Опитът той да бъде трансфорат в някакъв непотребен придатък на изпълнителната власт. Това неуважение е част от тази недоразвитост, за която би трябвало да продължим да приказваме. България не е премиерска република, без значение от желанията на Бойко Борисов “, безапелационен е Симов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР