Парламентарната комисия по бюджет и финанси отхвърли актуализацията на бюджета. 11

...
Парламентарната комисия по бюджет и финанси отхвърли актуализацията на бюджета.
11
Коментари Харесай

Бюджетната комисия бламира Асен Василев - отхвърли актуализацията на бюджета


Парламентарната комисия по бюджет и финанси отхвърли актуализацията на бюджета.

11 депутати гласоподаваха „ за “, 8 – „ срещу “, и трима въздържали се. Представителите на „ ИТН “ се въздържаха.

Оттук нататък би трябвало да се види дали зала ще го одобри. А уповавам се в зала да се прояви разсъдък, тъй като неприемането на бюджета значи, че няма да има нарастване на пенсиите, няма да има антикризисни ограничения, нарастване за работещи родители. Това да си играят политически игрички на гърба на българския народ - за мен е неприемливо ", сподели вицепремиерът Асен Василев.

По-рано с 13 гласа „ за “, нито един „ срещу “ и 6 „ въздържал се “ актуализацията на бюджета на Държавното публично обезпечаване бе призната на първо гласоподаване от отрасловата комисия. Актуализацията на бюджета на НЗОК също мина на първо четене.

Също през днешния ден вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова разяснява, че не е време за нови избори. Според нея държавно управление на малцинството е нужно най-много да се одобри актуализацията на бюджета, без която и хората, и страната ще са изправени пред съществени проблеми. Парламент би трябвало да има и с цел да се одобряват законите по Плана за възобновяване, сподели още Нинова.

При предварителни избори няма да има нарастване на пенсиите, няма да има поддръжка на младите фамилии, редица предприятия ще банкрутират и ще се усили безработицата, очерта Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР