Парламентарната група на Продължаваме промяната – Демократична България“ поиска оставката

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната – Демократична България“ поиска оставката
Коментари Харесай

ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър, ГЕРБ - на спортния

Парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ изиска оставката ва вътрешния министър Калин Стоянов. Това оповестиха пред кореспонденти Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов в парламентарните коридори. Повод за решението са снощните „ прояви на принуждение от служители на реда против протестиращи “ по време на митингите против БФС.

За настояването им е известен и министър председателят акад. Николай Денков, само че от ПП-ДБ не споделиха какъв отговор са получили.

" Ясно се разгласяваме за оставката на Боби Михайлов, този човек би трябвало да си отиде оптимално бързо. Искаме оставката и на Калин Стоянов. Това, което видяхме е неприемливо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Той би трябвало да понесе своята отговорност ", настоя Петков.

Христо Иванов отбрани новоизбрания кмет на София Васил Терзиев. " Кога кметът на София, при всички митинги до в този момент е поел отговорност за организацията на публичния ред, с цел да желаеме отговорност от кмет на 3 дни, който даже не е имал опция да назначи екип. Кметът няма действителни пълномощия, свързани с управлението на Министерство на вътрешните работи ", добави Иванов. Нека не прехвърляме отговорността върху кмета, дали е имало провокация, занапред ще се открива, сподели Иванов.

По-различна позиция зае водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който разгласи, че оставка би трябвало да подадат Боби Михайлов и кметът Васил Терзиев поради разрешаването на митинга, както и спортният министър, който дни наред нагнетявал ситуацията . " Не е нужно вътрешният министър да подава оставка ", счита Борисов.   " В 7.30 часа, когато София гори, получавам имейл с покана за среща. Уплашиха се. Вместо да си гледа града, ме кани на среща ", изясни Борисов във връзка поканата, отправена му от столичния кмет.  
" Притискане "
За ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски виновност за снощните събития пред националния стадион носят кметът Терзиев и спортният министър. " Какво трябваше да вършат служителите на реда? Да се оставят да ги убият, да ги пребият? Тези хора са едни и същи, желаеха да пребиват служители на реда с камъни. Твърдо стоя зад момчетата от Министерство на вътрешните работи. Или ще има страна, или няма да има ", разяснява Пеевски пред кореспонденти в Народно събрание. 

" Надявам се да има доблестта да признае, че е бил притискан от Политическа партия и Демократична България и по тази причина му желаят оставката " , уточни Пеевски във връзка с Калин Стоянов. " Абсурд е да бъде освободен този човек, който не се бъркаше в изборите и си вършеше работата ". " Имаме сведения, че е бил притискан от тях на изборите да работи в интерес на ПП-ДБ. Разбрах от хора от екипа му, че не го е направил и по тази причина му желаят оставката ", съобщи шефът на парламентарната група на Движение за права и свободи.

Пеевски отхвърли Движение за права и свободи да се е бъркало в работата на министъра. " Може да ревизирате кои хора по кое време са влизали в Министерство на вътрешните работи от ПП-ДБ. Ние там не сме ходили ", настоя той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР