Парламентарната група на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България“ приема

...
Парламентарната група на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България“ приема
Коментари Харесай

ПП - ДБ за споразумението на ГЕРБ: Стъпка към диалог! НС да гласува оставката на Денков утре

Парламентарната група на коалиция " Продължаваме Промяната – Демократична България “ приема резултата от днешното заседание на ГЕРБ-СДС като стъпка към основаването на атмосфера за градивен разговор. Изразяваме задоволство, че огромна част от точките, препоръчани в меморандума на Политическа партия - Демократична България, са възприети и разисквани с нужната съвестност в препоръчаното от ГЕРБ съглашение.

 

Това се споделя в позиция на ПП-ДБ във връзка с оферти план от ГЕРБ-СДС за взаимно ръководство.

От обединението считат, че стабилността на страната и устойчивото ѝ развиване за обозримо дълъг интервал са първокачествен приоритет. " Неотменима и основополагаща задача обаче е да се подсигурява продължение на промените в правосъдната власт, службите за сигурност, изборът на честни и експертни членове на регулаторите, цялостното участие в Шенген и еврозоната. Това би трябвало да стане при ясно поети задължения, което изключва образуването на болшинства отвън това на двете парламентарни обединения ", декларират още от политическата групировка.

От позицията, публикувана до медиите, излиза наяве, че от втората политическа мощ правят оценка обстановката сега като изключително значима за бъдещето на страната. Те приканват сътрудниците си от ГЕРБ да стартират договаряния незабавно щом госпожа Мария Габриел е още веднъж в страната. Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от водачите на обединението и сегашния министър председател Николай Денков.

" За нас всеки контракт е заричане сред страните, а положителните обещания са спазените обещания. Ето за какво ние ще предложим на следващия ден Народното събрание дейно да одобри посредством гласоподаване оставката на държавното управление на Николай Денков ", приключват от ПП-ДБ.

 

Източник " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР