Парламентарната група на ИТН се разцепва, а в 47-ото Народно

...
Парламентарната група на ИТН се разцепва, а в 47-ото Народно
Коментари Харесай

Слави Трифонов предаден: Научих, че депутати от ИТН напускат. Изпитвам срам и облекчение!

Парламентарната група на Има Такъв Народ се разцепва, а в 47-ото Народно заседание ще се появат и първите депутати-номади.

" Току-що получих информация, че депутати от „ ИТН “ ще изоставен парламентарната ни група. И ще поддържат Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане. "

Това написа във Facebook водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

" Не е нужно да съм гадателка, с цел да позная, че те ще изговорят купища неистини и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, единствено и единствено да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че измяната си е изменничество и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях ", написа още Трифонов.

" В последна сметка, за мен властта може да не е самоцел, само че за други очевидно е. Те би трябвало заран да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам позор, само че и облекчение. Защото в борба е по-добре до рамото ти да има другари, в сравнение с предатели ", заключава водачът на Има Такъв Народ.



Написаното от Трифонов се появява откакто в ранния следобяд медии твърдяха, че сред седем и осем депутати от " ИТН " ще поддържат Петков и Василев вместо да последват Трифонов в повелята за овакантяване на ръководещата коалиция.

Отцепниците ще излязат от групата на Има Такъв Народ, макар че още нямат твърда спогодба с " Продължаваме промяната ", а занапред ще чакат предложения за партньорство. Още тази седмица може да се наложи привличането на новите самостоятелни депутати към основно гласоподаване.

Те се провеждат от подалия оставка състезателен министър на Има Такъв Народ Радостин Василев, който бил срещу спуснатото от партийния водач овакантяване на държавното управление.

В групата нови самостоятелни депутати са досегашната организационна секретарка на Има Такъв Народ Виктория Василева (за която се твърди, че след това се отказала и останала при шоумена), Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев.

Епицентър. бг напомня, че единствено до преди ден от Има Такъв Народ не чакаха да се появят предатели в техните редици. " ИТН " не чакат пробив измежду депутатите си ", съобщи в събота ръководителят на парламентарната група Тошко Йорданов, " уверен в морала на сътрудниците си ". Той не допускаше, че техни съпартийци ще поддържат или преминат към " Продължаваме промяната ", което през днешния ден към този момент е реалност. " Ако някой от сътрудниците ми, в което се колебая, реши да бъде изменник, просто ще бъде изменник и толкова ", разяснява той в тв и радио ефира.

" Каквото и да ви приказват знайте, че става дума за пари. Това, което стана, не е било ненадейно, ние от дълго време го усещаме и имаме такива индикации. Имаше хора, които от начало ни предизвестиха, че самото присъединяване на тези хора в обединението е за да се случи това, което се случи в този момент ", съобщи от своя страна Христо Петров от „ Продължаваме промяната”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР