Парламентарната група на ГЕРБ не намира за нужно повече да

...
Парламентарната група на ГЕРБ не намира за нужно повече да
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Парламентарната група на ГЕРБ не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание

Парламентарната група на ГЕРБ не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание. Това сподели на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на партията Десислава Атанасова.

„ Няма никакъв мотив нашата парламентарна група да бъде в зала и да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно заседание. Двете тематики не трябва да се бъркат. Говоря за безпредметното наличие в пленарната зала и през вчерашния ден, и през днешния и евентуално през всеки различен до гласоподаване на държавно управление, в случай че има такова”, сподели още Десислава Атанасова.

Реакцията на депутата пристигна, откакто ръководителят на Народното събрание Мирослав Иванов реши чуването на премиера Кирил Петков и на енергийния министър за цените на енергоносителите и доставките на газ да се организира при закрити врата: „ Това ли е задачата на това ръководство - да скрие за следващ път следващия си неуспех? “

„ Днес станахме очевидци на следващата порция безочливо и надменно държание на това неспособно държавно управление. Смехотворно звучат изказванията на ръководещите, че съвещанието през днешния ден би трябвало да бъде закрито, тъй като имало секретни документи. Не може да бъде секретна цената на природния газ и сигурността на доставките на синьо гориво за България. Кое е секретно? Цената я заплащат хората и бизнеса. Те желаят да засекретят това, че през вчерашния ден изпълнителният шеф на „ Булгаргаз” ясно съобщи, че до края на годината няма газ, няма обезпечени доставки. Какви секретни документи има, които българските жители нямат право да схванат? Това, което направиха през днешния ден, е в действителност скандално. Председателят се опита да прикрие следващата неистина на Кирил Петков. Така ни диверсифицираха, че оставиха България без газ”, разяснява Теменужка Петкова.

„ Не желаят да кажат, че газът скача с 32% за юли и през август ще продължи да нараства с двуцифрени темпове и не се знае дали въобще ще го има. Управляващите сега засекретиха бомбата, която поставят пред идващия длъжностен кабинет. Той ще бъде изправен пред обстановка, в която физически няма да има задоволително газ и ще би трябвало да се вкара ограничаващ режим на газа в България. Правителството на Радев ще би трябвало да реши кои фабрики да работят и кои не, кои лечебни заведения да употребяват газ и кои да се върнат на нафта. Ако пред държавното управление на Радев е заложена бомба, пред идващия постоянен кабинет през зимата е заложена нуклеарна бойна глава. И не пресилвам. Засекретиха бомбата пред идващия длъжностен кабинет. Той ще е в обстановка - да се вкара ограничаващ режим на газа. Пред идващия кабинет през зимата е заложена нуклеарна бойна глава. Цената за юли месец е 186 лв. и стотинки. Това е рекордна цена за България. Бомба за служебния кабинет и нуклеарна бойна глава за идващия постоянен кабинет”, съобщи Делян Добрев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР