Парламентарната група на Демократична България настоява проектът за решение за

...
Парламентарната група на Демократична България настоява проектът за решение за
Коментари Харесай

Демократична България настоява за разглеждане на решението за военна помощ за Украйна

Парламентарната група на " Демократична България ” упорства планът за решение за п редоставяне на военно-техническа помощ на Украйна да бъде прегледан допустимо най-скоро. Народният представител Атанас Славов насочи апел в този дух от трибуната на Народното събрание при започване на днешното пленарно съвещание.

 

Реакцията на групата идва като разследване на това, че за втора поредна седмица комисията по външна политика не включва в дневния си ред плана за разглеждане. Той беше импортиран на 1 април и предвиждаше Народното събрание да даде мандат на държавното управление за даване на военна помощ.

 

" Миналата седмица комисията по външна политика на процедура не го прегледа, планът беше изтеглен. И тази седмица комисията по външни работи няма да го прегледа. В същото време министърът на външните работи на Украйна е на тридневно извънредно значимо посещаване в България ”, съобщи Славов.

 

" Този план за решение би трябвало да влезе колкото се може по-скоро в дневния ред на комисия, Народното събрание да се произнесе и българското държавното управление като част от държавните управления на демократичния свят да може да застане почтено до своите сътрудници и България да даде военна помощ на Украйна ”, сподели още той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР