Парламентарната група на БСП за България се връща утре в

...
Парламентарната група на БСП за България се връща утре в
Коментари Харесай

БСП се връща в парламента, иска да се търси отговорност на Горанов

Парламентарната група на ”БСП за България ” се връща на следващия ден в пленарна зала на Народното събрание и ще взе участие в съвещанията на Народното събрание. Това оповестиха през днешния ден от партията след среща на депутатите на ”Позитано ” 20. Освен това от Българска социалистическа партия желаят оставката на финансовия министър Владислав Горанов поради по-големите дотации, раздадени на партиите.
Още от през днешния ден народните представители на " Българска социалистическа партия за България " да стартират работа в парламентарните комисии, е решението взето от левицата. Първо Българска социалистическа партия ще се заемат със законопроекти, свързани с образованието, обществената политика, опазването на здравето.

" Това, което най-много, несъмнено, за нас е главен приоритет битката с корупцията, тъй че имаме подготвеност да се внесат и промени в Закона за правосъдната власт ", сподели Драгомир Стойнев.

На съвещанието на парламентарната група е взето и решение да се потърси отговорност на финансовия министър Владислав Горанов за непозволено изхарчени държавни средства за политическите партии.

" Отговорност се търси като се желае оставката на министър Горанов. Наистина нито една политическа партия не е реагирала, което е укоримо. Ние в Българска социалистическа партия сме подготвени да върнем тези средства. И в държавния бюджет е ясно записано, че един глас се заплаща 11 лв., а това, че са дадени повече средства е напълно отговорност на държавното управление и министър Горанов ", добави той, представен от Българска национална телевизия.

Преди няколко дни министър Горанов разясни, че поради дефиниция в закона сред спечелилите над 1% партии и обединения се разпределят и гласовете за политически обединения с по-малка поддръжка и по този начин сумата се усилва.

В понеделник държавното управление утвърди промени в Закона за политическите партии, с които дотацията да бъде тъкмо избрана на 11 лева за един получен автентичен глас освен това със задна дата. Предстои препоръчаните промени да бъдат импортирани в Народното събрание.

Драгомир Стойнев през днешния ден отхвърли да разяснява решението на Делян Пеевски да се откаже от мандата си за европарламента. Каза, че всеки дава отговор за партията си, а техните първи петима избраници отиват в Европарламента, където ги чака тежка работа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР