Парламентарната група на "БСП за България" поиска здравният министър Кирил

...
Парламентарната група на "БСП за България" поиска здравният министър Кирил
Коментари Харесай

БСП поиска изслушване на Ананиев в парламента, предложението беше отхвърлено

Парламентарната група на "БСП за България " изиска здравният министър Кирил Ананиев да пристигна в Народното събрание и да бъде изслушан поради прекъсването на незабавния банкет в столичната детска болница.

Преди дни стана ясно, че интензивното лекуване на деца ще се обезпечава от Александровска болница, от "Пирогов " и от Национална кардиологична болница, откакто в детската болница стопираха приема поради липса на анестезиолози.

От ГЕРБ обаче се възпротивиха министър Ананиев да бъде изслушван по въпроса с аргумента, че социалистите са създали предложение за чуване, само че официално не са показали дата и час по кое време това да се случи. Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова упрекна алените, че не познават правилника за работа на Народното събрание.

В последна сметка със 72 гласа "за ", 5 "против " и 74 "въздържали се " предлагането на Българска социалистическа партия не се одобри.

"Смятам, че страстите са непотребни и в действителност правилникът за активността на Народното събрание би трябвало да се съблюдава. Да, вие направихте предложение за чуване, само че официално не сте показали час и дата за чуването. Сутринта чакахме да извършите предложение за включване на тази точка в дневния ред. Не мисля, че Министерство на здравеопазването чакаше вие да се сетите да го изслушвате, с цел да сътвори ред и организация за приемане на децата. Единственото, което е реалност е, че е затворено интензивното поделение на педиатричната болница ", уточни Дариткова.

Георги Свиленски от групата на Българска социалистическа партия пък настоя депутатите от ръководещата партия да не се "крият зад административната бариера на правилника ".

"Детската болница стопира незабавния си банкет и ние сме извънредно обезпокоени. Искахме най-колегиално министърът да пристигна и да отговори. Желанието ни беше всички политически сили да му зададем този въпрос. Оказа се, че за политиците от ГЕРБ е значимо да е явен денят и часът за този незабавен случай, още повече, когато става въпрос за деца ", съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

"Няма да има дете, на което не му е обезпечена нужната здравна помощ. Създали сме нужната организация, връзка, логаритми на взаимоотношение на лечебните заведения със Спешната помощ. Болници, които имат и човешки запаси и здравна инсталация и техника, имат и интензивни отделения. Няма да оставим нашите деца да не се лекуват ", увери здравният министър в коридорите на Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР