Парламентарната бюджета комисия отхвърли пакета от данъчни закони за следващата

...
Парламентарната бюджета комисия отхвърли пакета от данъчни закони за следващата
Коментари Харесай

Данъчни закони: Експерти за добрите и грешните предложения

Парламентарната бюджета комисия отхвърли пакета от данъчни закони за идната година. Този процес на събитията е позитивен, защото някои от тях не би трябвало да ги има, а други би трябвало да претърпят смяна. Това сподели икономистът Стоян Пенчев в студиото на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS. По негови думи нарастването на корпоративния налог от 15% би трябвало да се отсрочи.

Според икономистът Адриан Николов локалните избори са „ изяли “ огромна част от времето за разискване на това законодателство. Той е на мнение, че не е невероятно да има отсрочване на бюджета. За корпоративния налог от 15% е трябвало да има доста по-сериозен спор, той счита че това е доста огромен пропуск на държавното управление. Николов чака, че няма да има спор по тематиката.

Другото, което не би трябвало да заляга в данъчните промени е намаляването на тавана за разплащания в брой, счита Пенчев. Той сподели, че намаляването на прага е безсмислено, тъй като би трябвало да се има поради инфлацията. Икономистът добави, че прага би трябвало да върви нагоре. Пенчев е на мнение, че би трябвало да се върнем към 20% Данък добавена стойност за заведенията за хранене.

Николов счита, че премахването на отстъпките от Данък добавена стойност ще бъдат още веднъж тематика на полемика. Неговото терзание е учредена, на която стъпва този бюджет, защото икономическия напредък, който МФ и Българска народна банка залагат за следващата година е надалеч от това, което залагат институциите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР