Парламентарна комисия ще разследва действията и бездействията на българските власти

...
Парламентарна комисия ще разследва действията и бездействията на българските власти
Коментари Харесай

Комисия „Магнитски“ създадоха единодушно в Народното събрани...

Парламентарна комисия ще проверява дейностите и бездействията на българските управляващи по тематиката със глобите по голбалния закон " Магнитски ". Това реши Народното събрание в сряда, одобрявайки препоръчани на " Демократична България " (ДБ).

Комисията ще се оглавява от Надежда Йорданова от Демократична България. За ръководител имаше още две оферти – Даниел Митов от ГЕРБ и Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Кандидатурите им бяха отхвърлени и те остават като редови членове.

Създаването на комисията идва, откакто преди няколко седмици американското финансово министерство разгласи, че постанова наказания поради присъединяване в корупция на няколко души – някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, хазартния необут Васил Божков, някогашния зам.-председател на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков, тогавашни зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, както и ръководителите организацията за българите в чужбина Петър Харалампиев и Красимир Томов.

Само против Пеевски и Желязков до момента страната не е подхванала никакви дейности. Принудени от дейностите на Съединени американски щати, от прокуратурата оповестиха, че стартират инспекции против двамата. След това бе пуснато известие, че Пеевски е дал пояснения. Засега не са известни други дейности.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР