Парламентаристите от консервативната партия, които не подкрепят опита за блокиране

...
Парламентаристите от консервативната партия, които не подкрепят опита за блокиране
Коментари Харесай

Джонсън е заплашил с изключване депутати, които гласуват против неговата визия за Brexit

Парламентаристите от консервативната партия, които не поддържат опита за блокиране на излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение, ще изгубят партийното си посланичество в Народното събрание, в случай че не проявят взаимност с управляващите, заяви Sky News, базирайки се на свои източници.
Премиерът на Англия Борис Джонсън разгласи на 28 август, че работата на Народното събрание ще бъде спряна до 14 октомври, което доста понижава възможностите депутатите да могат да предотвратят излизането на страната от Европейски Съюз без съглашение. Brexit би трябвало да се случи най-късно на 31 октомври.
" Около 10 " парламентаристи-консерватори, които се опълчват на Брекзит без договорка, желаят да принудят премиера да го забави, показва каналът. Джонсън е разискал обстановката в партията и е заплашил с " наказване тези, които считат да се разпалват ", написа БГНЕС.
" Беше казано на народните представители на Консервативната партия доста просто: в случай че не гласоподават във вторник с държавното управление, ще унищожат преговорната му позиция и ще трансферират контрола над Народното събрание на Джеръми Корбин (лидер на лейбъристите) ", сподели пред Sky News източник от Народното събрание.
Той добави, че всеки закостенял народен представител, който реши да се причисли към опозицията по този въпрос, " ще бъде изключен от партията в Народното събрание, само че ще резервира мястото си (тоест ще стане безпартиен), само че няма да може да взе участие в изборите като претендент от Консервативната партия ".
В момента обстановката към Brexit е в невъзможност: Обединеното кралство би трябвало да напусне Европейски Съюз до 31 октомври, Народното събрание на страната е срещу съглашението с Европейски Съюз в сегашната му форма, само че изрично е срещу Brexit без договорка. Европейски Съюз отхвърля да възобнови договарянията и да преразгледа съглашението. Наскоро Джонсън съобщи, че е подготвен договарянията с Европейски Съюз да продължат до последния миг, до 31 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР