Паркирането в столицата не е лесна задача, а често водачите

...
Паркирането в столицата не е лесна задача, а често водачите
Коментари Харесай

Жена скочи на съкварталци, сигнализиращи за нарушители

Паркирането в столицата не е лесна задача, а постоянно водачите оползвотворяват с тази и места, които са предопределени за други неща. В зелени площи, по тротоари, на пешеходни пътеки, че и компактно до някой блок - постоянно на сходни места изобретателни водачи паркират возилата си.

Докато доста столичани реагиран с схващане, за други това държание съставлява провокиращ проблем и риск, който би трябвало да бъде отхвърлен. Заваляват изявления в обществените мрежи, прибягва се и до разпра - в която жертва са станали не една и две чистачка, а и надраскани елементи от МПС-та.

Други подават и сигнали до Министерство на вътрешните работи и Центъра за градска подвижност. Това държание не схващат от отсрещната страна - тази на паркиращите в нарушаване водачи.

По този мотив столичанка с обърна с прочувствен, само че и леко чудноват пост в мрежата към съкварталците си от кв. " Гео Милев ", подаващи сигнали за извършители.  " Очевидно ви липсват занимания! ", установи Поли Г.  " Вместо да се оглеждаш кой къде е спрял, за какво не погледнеш мръсните градинки и междублокови пространства?, поучава тя.

Поли Г. споделя и за осъществена " несгода ", за която обаче не влиза в детайлности.

Вежте обявата на Поли Г., която съумява да раздели мрежата:

" Поздравявам всички съкварталци, деятели, които се забавляват да подават сигнали на градска подвижност!  Очевидно ви липсват занимания!... Вместо да се оглеждаш кой къде е спрял, за какво не погледнеш мръсните градинки и междублокови пространства?!

Не приказваме занемарените малко останали дворове, те са персонален избор на стопаните да наподобяват по този начин! Та.... бъди здрав, безсънен съкварталецо! Дано злината ти да е дала благополучие и криле!

Явно това те прави благополучен? От една прелестна улица... " Манастирска "!

Късмет с паркирането там! "

Случката не оставя софиянци равнодушни, а вопъла на дамата не среща нужното схващане. Повечето жители на собствен ред жигосват неправилното паркиране. Други стигат по-далеч, предполагайки че обявата може да е плод на наложена санкция.

" Вместо да паркирате в нарушаване и да ревете по групите, че сте си получили заслуженото, за какво не си намерите по-позитивно занятие, съкварталке? ", разяснява Росица И.като има паркиран от горната страна таралясник мизерията не се вижда, отбелязва Неофит В.

" Каква поредна футболна драма... Паркирам като селяк и някой ме наказа, каква изненада ", установи Стойчо П.

Решаването на казуса с паркирането в огромните градове е надалеч от своето решение. Като евентуално напрежението сред някои жители дълго време ще  основава грижи. Пазене на паркоместа, циркулиране за търсене на безвредно място са част от новите проблеми в някои квартали на не един и два български града. Често се стига не до сигнали за паркиране в нарушаване, а даже до закани с бележки и даже похищения против непозната благосъстоятелност.

Примери, за жалост, не липсват.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР