Паркирането е едно от най-сложните упражнение за не малко от

...
Паркирането е едно от най-сложните упражнение за не малко от
Коментари Харесай

Не можете да излезете от паркомясто? Оставете това на колата

Паркирането е едно от най-сложните упражнение за не малко от водачите. Производителите на коли реагираха и ги улесниха със системи с друга степен на самостоятелност при тази маневра.

В част от колите лидерът единствено би трябвало да избере паркомястото, като остави всичко друго на електрониката. По-евтините оферти поемат контролът само върху кормилото, като за водача остава да " ръководи " газта, спирачката и да превключва сред задна и първа.

И до момента в който горните системи към този момент не са необичайност и се оферират за коли даже в компактния клас, на пазара към този момент излизат модели с още едно в допълнение облекчение за по-неопитните водачи - система за самостоятелно излизане от паркомясто.

Тайната на нейната работа се състои в това, че при придвижване със скорост под 40 км/м електрониката запомня всички дейности с кормилото през изминатите последни 30 метра, до момента в който автомобилът се движи напред. С натискане на бутон и включване на задна предавка, завъртанията се извършват в противоположен ред, което подсигурява чисто излизане от паркомястото.

Екстрата е потребна също, в случай че се влезе в път без излаз, или пък при офроуд преход, се стигне до място, от където напред не може да се продължи. Системата за в този момент участва в три модела на групата БМВ, който към този момент са и на българския пазар - Х5, новата Серия 3 и предходната фейслифт Серия 7. Въпрос на време е обаче да стартира да се предлага и в коли от други марки.

Как работи системата можете да видите във видеото:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР