Паркингът в северната част на централния пазар в Казанлък, който

...
Паркингът в северната част на централния пазар в Казанлък, който
Коментари Харесай

ФОТОФАКТ Много грозен надпис се появи на лобното място на пречукания в Казанлък при масова свада

Паркингът в северната част на централния пазар в Казанлък, който стана сцена на всеобщ пердах сред два ромски рода през вчерашния ден следобяд и бе отцепен от полицията след мелето, към този момент е отворен и се употребява. Настилката е почистена от отпадъците, останали след млатенето, при което почина 36-годишен мъж. Асфалтът е прясно почистен.

На мястото, където лежеше в несвяст пребитият до гибел Рангел Станчев, през днешния ден, макар лустрото на паркинга, някой е написал думата „ ром “ напълно до остатъците от кървави петна.

Минувачите с отвращение разясняват неприемливата обстановка, при която 30 индивида се биха с мотики, лопати, брадви и колове в едно от най-оживените места в Казанлък и то в ранния следобяд.

В сериозно положение не престават да са още четирима души, настанени в болница след битката. Общо 18 са потърпевшите.

Полицията задържа 11 души и намери 3 коли, причастни към случая.

В село Тъжа локални поданици желаят едната от ромските семейства да бъде изселена. Силите на реда бяха изпратени в селата Тъжа и Манолово, с цел да бъдат възпрепятствани нови физически конфликти сред участниците във вчерашния всеобщ пердах.

И в двете ромски села, откъдето са родовете Таирови и Бижиеви, продължава да има полицейско наличие и жандармерия. От рода на потърпевшите споделят, че се опасяват.

„ Пет души потърпевши има. Притесняваме се, никой нищо не ни споделя “, показа една от дамите. „ Няма жена, няма дете, който заловен – убиват го от пердах, просто се кефят. Тъженските хора са в Манолово “, сподели друга жена от потърпевшата ромска фамилия.

За напрежението в Тъжа и Манолово удостоверяват и кметовете на селата. „ Има напрежение. Не знам на какво се дължи, съгласно мен на нещо дребно, само че нещата от дребно отиват в по-голям проект “, разяснява кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров.

„ Страхът е огромен. Това е безчовечие. Стари разправии и вражди. Необяснимо е от кое място поражда тази експанзия, той е пребит по най-жестокия метод, млад мъж на 36 година, с две деца “, разяснява кметът на село Манолово – Мурад Моллаахмед.

Според кмета на Тъжа, откъдето са нападателите, враждата няма да спре скоро, изключително след смъртния случай.

Сблъсъкът стана сред враждуващи кланове от павелбанските села Тъжа и Манолово. Свадата сред тях не е занапред, точно същите групи провокираха предходната година през октомври меле на централния бул. в Казанлък до полицията.

Във вчерашния ден двата ненавиждащи се рода трябвало да се явят на дело в Съдебната палата в Казанлък, заведено поради сражението предходната есен, станало на пътното платно и стопирало трафика. Тогава мъж беше пребит тъкмо под сфетовар на пешеходна пътека пред очите на десетки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР