Паркът на ул.”Славееви гори” до ОУ „Димитър Талев”, известен като

...
Паркът на ул.”Славееви гори” до ОУ „Димитър Талев”, известен като
Коментари Харесай

Читателка на „Марица“: Г-н Язов, погрижете се за единствения...

Паркът на ул.”Славееви гори” до ОУ „ Димитър Талев”, прочут като „ Кронщад”, е единственият парк в кв.”Кючук Париж”, който е пропуснат от районната администрация и от „ Градини и паркове”. Всеки ден в този парк играят десетки деца, само че той не е обновяван от години, написа до редакцията ни пловдивчанка, която живее в региона.



„ Наскоро насочих неведнъж молби към „ Градини и паркове” за стартиране на чешмата, слагане на нови пейки и ремонт на оградата на детската площадка, само че без резултат. Пуснах сигнал до Кметство „ Южен” за неработещата чешма и много пъти молих за ремонт на счупената въртележка и за подмяна на друга изчезнала катерушка, както и за ремонт на оградата, само че още веднъж никаква реакция. Това е единственият парк в квартала, който от години не е обновяван. В него няма тоалетна, няма работеща чешма, а здравите катерушки и люлки са тъкмо пет на брой. Има и фитнес апарат за по-големите, който естествено не стига за всички искащи. Преди време пясъчникът беше възобновен от родители. От години не е осъществявана и санитарна сеч в парк „ Кронщад” и падащите дървета и клони са постоянно срещано събитие в последните месеци.



Отговорът, който получих от Кметство Южен гласи: „ Уважаема г-жо Иванова, Уведомяваме Ви, че в регион " Южен " е образувана комисия, която ще извърши обход на всички детски площадки и при нужда същите ще бъдат остойностени.

При обезпечаване на съответното финансиране същите ще бъдат отремонтирани и облагородени.

За повече информация може да се обърнете към основният инженер на регион " Южен " на телефон 032/276-106.

С почитание, инж. Е. Първанова, основен специалист „ Екология “



Най-лошото е, че към този момент няколко години получавам сходни отговори от Кметство „ Южен”, когато алармирам за разнообразни детски и спортни площадки в региона. Искам да попитам докога? И при предния кмет, и при настоящия все едно и също – няма пари за ремонт и за възобновяване на площадките, единствено за разглобяване.

Уважаеми господин Язов, обърнете внимание на парк „ Кронщад” и се погрижете за децата, които би трябвало да играят някъде. Има потребност от нови уреди за игра, ограда на парка, работеща чешма, още пейки, тоалетна и санитарна сеч на дърветата. Бъдещето на децата ни е в наши ръце и се надявам в това да вярвате и Вие, и Вашите сътрудници. “

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР