Парк Кенана“ е една от емблемите на града. Община Хасково

...
Парк Кенана“ е една от емблемите на града. Община Хасково
Коментари Харесай

Започна ремонтът на пешеходната алея в „Кенана“ в Хасково

Парк „ Кенана “ е една от емблемите на града . Община Хасково подхваща ремонт и възобновяване на зоната за спорт и отдих.
 Община Хасково
Вече стартира работа по асфалтовата настилка, който включва местен ремонт на уляганията и пропаданията по трасето, в това число нова пътната основа и изцяло преасфалтиране с компактен асфалтобетон на повърхност от 14 400 кв.м, оповестиха от Общината.

Предстои алеята с каменна настилка да бъде напълно ремонтирана. Ще се пренаредят съществуващите каменни площи и ще се положат нови на повърхност от 1700 м2.
 Община Хасково
" В сектора, където са инсталирани уредите за спорт навън, следва да се постави ударопоглъщаща каучукова настилка ", заяви кметът на Община Хасково Станислав Дечев.

Мястото за стрийт фитнес ще се разшири доста. Там ще бъдат инсталирани нови уреди за тренировки и тази зона ще стане най-голямата открита зона за спорт в #Хасково, посочи градоначалникът.

" Островите, разделящи двойните алеи, се ограждат с нови вибропресовани бордюри. Предстои да се смени почвата в зелените площи. Най-невралгичната част от пешеходната алея са пропадналите стълбища. Те ще се ремонтират главно ", заяви кметът Станислав Дечев, при инспекцията на обекта.

Предстои да се създадат нови стъпала и да се построи рампа за прекосяване на хора с физически увреждани и майки с колички. На алеята ще се подменят пейките.
 Община Хасково
Съществуващото озеленяване ще се резервира. Ще бъдат отстранени единствено храстите и израстъците от дървета, които са обхванали алеята. Пешеходната алея е дълга 2,5 км. За финален път през 2007 година при започване на алеята е осъществен непълен ремонт поради построяването на скейтборд площадката.

Останалата част от асфалтираната пешеходна зона е мощно разрушена . Има пукнатини, слягания, неприятно отводняване, дупки и кръпки. Участъците, които са изпълнени с каменни плочи са изкривени и затревени. Бордюрите са потънали. Стълбищата са пропаднали и рискови.
 Община Хасково
Всичко това следва да се промени осезаемо в границите на 6 месеца. Такъв е срокът на контракта за ремонт на настилките на пешеходната алея на „ Кенана “. Той е подписан на 26 август 2022г. Стойността на дейностите е 1 100 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР