Пържени, защото така са най-вкусниНеобходими Продукти● За тестото● брашно -

...
Пържени, защото така са най-вкусниНеобходими Продукти● За тестото● брашно -
Коментари Харесай

Пелмени Пържени с масло и сметанов сос

Пържени, тъй като по този начин са най-вкусни

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 250 г + за поръсване на плота
● яйца - 1 бр.
● вода - 100 мл
● сол - 2 щипки

За плънка


● кайма - 200 г свинска
● бекон - 80 г
● черен пипер - 1 ч.л. млян
● сол - 2 щипки
● доматено пюре - 1 с.л.
● свеж лук - 2 стръка
● пикантен пипер - по избор
● магданоз - 1 с.л. раздробен

Още


● масло - към 80 г
● готварска сметана - 500 мл
● заквасена сметана - 3 с.л. или на усет
● зехтин - за поръсване
● сол - на усет
● червен пипер - за поръсване

Начин на подготвяне

Замесете безпрепятствено и еластично тесто от изброените артикули, добавяйте си още брашно в процеса на месене, в случай че е належащо, само че внимавайте тестото да не стане прекомерно твърдо. Оставете го да почине 30 минути.

Пригответе плънка, запържвайки пресния лук, раздробен на ситно, с каймата, бекона, нарязан на кубчета, и доматения сос. Бъркайте, с цел да стане на трохи и подправете със сол и подправките.

На набрашнен плот разточете тънка кора и изрязвайте кръгчета с диаметър към 4-5 см. или както ви харесва да бъдат огромни пелмените. Другият вид е просто да си късате топчета от тестото с приблизителна величина колкото орех и да ги разточвате на фино кръгче (не и прекомерно фино, с цел да не се къса).

Поставяйте в средата на всяко от плънката и прегъвайте във форма на полумесец, по-късно съединявайте двата му края образувайки кръг. Прищипвайте добре краищата, с цел да не се отлепват.

Поставете щедро количество подсолена вода да заври на сдържан към мощен огън и пускайте по няколко от пелмените, толкоз че да си плуват свободно и да не залепват един за различен. Варете 5 минути (ще изплуват на повърхността) и изваждайте в паница покрита с кухненска хартия. Поръсвайте или намазвайте със зехтин, с цел да не изсъхват.

В тенджерка разтопете маслото и пържете за малко отцедените пелмени от двете страни до доста лек тен. Правете го на два три пъти, а не всичките едновременно. Когато са подготвени и последните налейте сметаните, сложете сол на усет и щом течността закъкри (на слаб огън) сложете и другите пелмени.

Разбъркайте леко да се разнесе отмерено сметановият сос по тях и след минута две сервирайте поръсени със червен пипер.

Страхотна вкусотия!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР