Пържен ориз със зеленчуци от китайския ресторант е изключително вкусен,

...
Пържен ориз със зеленчуци от китайския ресторант е изключително вкусен,
Коментари Харесай

Бързо, лесно, вкусно: Пържен ориз със зеленчуци по китайски

Пържен ориз със зеленчуци от китайския ресторант е извънредно апетитен, само че вижте по какъв начин да си приготвите това ядене вкъщи по доста по-здравословен и наличен метод.

Необходими артикули:

250 г броколи

3 с.л. червен пипер

2 с.л. соев

4 с.л. олио

1/2 пакет гъби

Сол и черен пипер

2 скилидки чесън

Един огромен морков

1 1/2 ч.ч. замразен грах

3 ч.ч. сварен дългозърнест бял ориз

Нарязан свеж лук

Начин на подготвяне:

Напълнете огромна тенджера с малко вода и поставете на дъното ѝ цедилка за готвене на пара. Оставете водата да заври. Нарежете фино стъблата на броколите, а върховете - на дребни цветчета. Поставете в цедката, поставете капака и задушете за към 4 минути. Прехвърлете броколите в огромна купа, написа jenite.bg.

Междувременно в дребна купа разбийте дружно аления пипер и соевия сос. Загрейте 2 супени лъжици олио в огромен незалепващ тиган на приблизително мощен огън. Добавете гъбите, подправете с 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер и гответе, като разбърквате понякога, за 4 минути. Добавете чесъна, джинджифила, моркова и граха и гответе, като бъркате, за 2 минути. Добавете сместа със севия сос, като бъркате, до момента в който се разтопи, прехвърлете в купа с броколите.

Измийте и подсушете тигана, след което загрейте останалите 2 супени лъжици олио на приблизително мощен огън. Добавете ориза и гответе, като разбърквате понякога, до момента в който стартира да хрупка по краищата, към 5 минути. Сложете зеленчуковата примес. Сервирайте с свеж лук по избор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР