Паритет между ГЕРБ и БСП и 5 сигурни партии в

...
Паритет между ГЕРБ и БСП и 5 сигурни партии в
Коментари Харесай

Тренд: Половин процент преднина за ГЕРБ. 5 сигурни партии в следващия парламент

Паритет сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия и 5 сигурни партии в идващото Народно заседание. Това демонстрира последното изследване на проучвателен център " Тренд ".

Според проучването за ГЕРБ биха дали своят вот 24,1 % от хората, за Българска социалистическа партия - 23,6%. На съвсем 16 на 100 доверие ще се радва партията на Слави Трифонов (15,9%), за Движение за права и свободи биха дали своят вот 10,2 на 100 и за " Демократична България " - 8,8 %.

С действителни шансове за посланичество остава и групировката към Мая Манолова (3,9%) и " Обединени патриоти " (ВМРО и НФСБ) с 3,8%, които са покрай четирипроцентната преграда.



Освен това от " Тренд " тестват настройките на българите по тематиката с Covid-19 всеки месец от март насам. След първичното утешение, последвало от либерализация на ограниченията, страховете последователно се повишават. През октомври към този момент две трети от българите са на мнение, че епидемията от ковид ще продължи да се развива. Ръст се записва в дяловете на тези, които са на мнение, че би трябвало да се възстановят част от ограниченията против разпространяването на заболяването, само че все пак към този момент половината българи са срещу възобновяване им.

Проучването на " Тренд " е по поръчка на вестник " 24 часа " и е осъществено в интервала 3-ти-10-ти октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР