Парите за градско развитие, които ще идват по наследника на

...
Парите за градско развитие, които ще идват по наследника на
Коментари Харесай

Европари за развитие - със сигурност за най-големите градове

Парите за градско развиване, които ще идват по наследника на досегашната оперативна стратегия " Региони в напредък ", ще отидат главно за 10 огромни града в България. Това са споделили на " 24 часа " кметове, взели участие в заседание на Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) в Правец.
Новината в действителност е от зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова. А градовете са: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Велико Търново, Благоевград и Видин
По различен приоритет на бъдещата оперативна стратегия ще се провиснал пари за още 30 или 40 града. Колко тъкмо ще са, зависи от промени в Закона за районното развиване, които ще дефинират дали обитаемоте места от тази категория би трябвало да имат над 30 хиляди поданици, или може и да са по-малко.
Възможностите на новата оперативна стратегия ще са такива, че избрани средства може да се акумулират и във фонд дружно с пари от други стратегии. Но тези средства ще се отпускат единствено за интегрирани планове за развиване по избрани индикатори. Ще се получават средства за планове за цялата територия на общината.
Населените места, които не попадат в една от тези категории, ще получават средства по линия на Програмата за развиване на селските региони.
В Югозападния район за развиване двата града с финансиране ще са София и Благоевград. Имало още 6, които биха покрили критериите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР