Парите винаги са будили много чувства у хората. Често те

...
Парите винаги са будили много чувства у хората. Често те
Коментари Харесай

Ошо: Всички религии са против това, вие да станете богати!

 Парите постоянно са будили доста усеща у хората. Често те се намират под властта на парите си и са подготвени на всичко с цел да станат богати.

Религията постоянно е била против парите, с които човек би могъл да си разреши да купи всичко, което изиска. И в действителност, през днешния ден с пари можете да купите всичко. Единствените изключения са духовните полезности: не можете да си купите независимост, обич или  всевъзможни други усеща. Но всичко това са единствено изключения.

Възможно ли е в този случай да се смята, че религията е срещу живота? В последна сметка животът е неосъществим без пари – тези неща са взаимосвързани. Невъзможно е да живеете без комфорт, храна, покрив над главата и облекла. И с цел да не бъде животът ви в това време просто битие, не можете без музика, литература, изкуство и други занимания.

От това следва, че в случай че човек няма пари, тогава той въобще няма нищо. Ако индивидът няма средства за битие, той е заставен да гладува, да страда от мраз, той се лишава от комфорт.

Такъв човек няма и време, и предпочитание да се храни с духовна храна: да чете книги и да слуша приятна музика.

Възхваляването на бедността би трябвало да се смята за най-големия грях. Но религията смята, че единствено безпаричен човек може да влезе в парадайса и да живее безконечен живот.

Обществото осъжда парите и всякакво благосъстояние, а светът е разграничен на два лагера. Повечето хора живеят под прага на бедността и се утешават единствено с това, че в края на живота си ще намерят успокоение в парадайса, който ще бъде недосегаем за богатите. И този дребен % от заможни  хора изпитват голяма виновност за това, което имат.

Чувството за виновност не им разрешава да се провиснал и да живеят до дъно, тъй като имат вяра, че средствата, които имат в този момент, затварят портите им към парадайса. И хората са на кръстопът, осъзнавайки, че всички благословения, които имат в живота, ще им попречат да намерят мир след гибелта, само че не могат да се откажат от тях. Значи, че пъкълът ги чака.

Историята на Хенри Форд

Хенри Форд при започване на живота си бил доста безпаричен, само че в последна сметка съумява да реализира благосъстояние. Може би всичко това се дължи на гения му за обогатяване и увеличение на парите. Това е толкоз мъчно, едвам композираш музика, да рисуваш или да пишеш лирика.

Затова Хенри Форд заслужава почитание и поклонение, както и всеки прочут музикант, публицист или художник. Може би той е още по-голям за обществото, тъй като благодарение на парите си можете да купите всичко, което хората по този начин трепетно основават в интерес на изкуството.

„ Невъзможно е да не се почитат парите. Това е най-великото откритие, което в миналото е основано от индивида. Парите са средство и единствено лимитирани хора могат да осъждат тези, които ги имат. “

Парите са просто теоретичен метод за продан на движимости. И в никакъв случай хората не са изпитвали по-големи компликации в живота си, както преди появяването им. Преди това хората са употребявали бартерната система и си разменяли една движимост за друга. Например, един човек има кон, само че той се нуждае от крава и всичко, което прави в живота си, е да се опита да замени едното с другото. Но не е толкоз елементарно да се откри човек, който ще даде кравата си за кон, може би той също не се нуждае от кон. И единствено при съществуването на съвместен интерес би могло да има замяна.

Но всичко се промени, когато парите се появиха в света. Опростиха всичко и в този момент човек може да продаде кон, да получи пари за него и по-късно да откри някой, който да му продаде крава. Обменът към момента съществува, само че парите станаха негов медиатор. А след появяването на парите появяването на благосъстояние беше единствено въпрос на време.

Също по този начин си коства да се разбере, че единствено придвижването на парите може да способства за тяхното увеличение. Например, човек има избрана сума пари в джоба си. Ако ги пази, нищо няма да се промени, тъй като той държи тази сума в джоба си.

Но в случай че в процеса на покупка обмени тези пари за нещо, може да получи паричен еквивалент, който  може да употребява по своя преценка. Всъщност единствено парите мъчно могат да донесат наслаждение на човек, допустима е единствено някаква убеденост в бъдещето. Но единствено като харчите каквато и да е сума пари, можете да изпитате някакви усеща.

Например, човек има 1000 $ и, като ги похарчи за някаква движимост, той губи тези пари, само че придобива стока. И в този момент той има стоката, а продавачът има 1000 $ повече. Той от своя страна също прави някакъв тип покупка и предизвиква придвижването на парите.

Ако хората се пробват да харчат допустимо минимум и да задържат парите си у себе си, тогава те пречат на придвижването им и като предписание остават единствено с това, което имат, като даже не се надяват на освен това.

Само в случай че хората се научат да се разделят с парите си без страдание и ги пуснат в общия оборот, тогава те ще създадат един, два или три кръга и ще се върнат при своя собственик, единствено че умножени. Това е единственият метод да увеличите облагата си.

Ако парите просто лежат на едно място, рано или късно те губят своята стойност. Човек би трябвало да похарчи това, което има, по този начин оказва помощ на средствата си да порастват. Не се опасявайте да харчите пари или да ги инвестирате в нещо, тъй като това е единственият метод да станете по-богати.

esotericblog

Вълшебната точка Юн-цюан – вашият бранител против старостта, умората и заболяванията!

 

Има една мъдра източна сентенция, която гласи: „ Направете 100 крачки след хранене – и ще живеете 100 години “. В античен Китай са правили прилика сред краката и корените на дърветата.…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР