Парите не са нещо, за което някой иска да се

...
Парите не са нещо, за което някой иска да се
Коментари Харесай

82 % от американците не могат да си позволят изненадващи разходи от 500 долара

Парите не са нещо, за което някой желае да се тормози по време на празниците. В година, към момента опустошавана от пандемията на ковид и нейните стопански последствия, наподобява, че доста хора ще се борят през най-празничната част на 2020 година Проучване открива, че над 60% от американците споделят, че в този момент живеят от заплата до заплата, когато годината завършва, написа Study Founds, представено от БГНЕС.
Анкетата на над 2000 американци, поръчана от Highland Solutions, има за цел да види какво е ситуацията с навиците на харчене и персоналните финанси в Съединени американски щати по време на пандемията. Резултатите от тях откриват, че 63% от интервюираните са понижили разноските си заради COVID-19. Шестима на всеки 10 споделят, че го вършат, с цел да бъдат по-предпазливи, само че 49 % прибавят, че това се дължи на загуба на приходи от работа.
Между правенето на по-пестеливи избори и прекъсването на работата в цяла Америка, болшинството от интервюираните споделят, че обикновено „ излизане за по чашка “ е най-големият удар. Шестдесет и четири % пропущат вечерята или поръчват храна. Други 61 % прибавят, че гледат по-малко филми, 55 % купуват по-малко облекла и 52 % пътуват по-малко.
Само един на всеки пет американци (21%) споделя, че в действителност харчат повече по време на пандемията. За тези лица най-големите разноски са свързани с увеличено извършване на покупки на храни и хранителни артикули.
Милиони едвам свързват двата края
С слагането „ под ключ “ от управляващите, принуждаващо безчет компании да затворят и по-късно да съкратят служащи, всеки четвърти респондент в този момент счита, че приходите им не са постоянни. Почти двама на всеки трима (63%) споделят, че живеят от март месец в цикъл от заплата до заплата
„ След като нивото на безработица скочи до над 14% през април, американците не престават да бъдат внимателни във връзка с сигурността на своите работни места и приходите си “, написа президентът на Highland Solutions Джон Бърбаум в медийно известие.
С малко помощ, която наподобява е на път, повече хора аплайват за заем и поемат задължения. Всеки трети от респондентите е отворил нова кредитна карта по време на пандемията. Една четвърт от интервюираните прибавят, че са натрупали над 10 000 $ дълг, като в същото време покриват разноските си.
За американците, които икономисват за тежки дни, 2020 година попи множеството (ако не и всички) средства. Анкетите откриват, че 47% са изчерпали спестяванията си по време на пандемията. Двама от трима американци прибавят, че съжаляват, че не са имали задоволително в банката преди началото на рецесията.
Зашеметяващите 82 % признават, че не могат да си разрешат изненадващи разноски от 500 $, в случай че внезапно се наложи да се изправят пред такова заплащане. Анкетата разкрива също, че доста хора в Съединени американски щати признават, че живеят над опциите си. Като цяло 44 % споделят, че не са могли да поддържат метода си на живот и преди пандемията. Членовете на Generation X и Millennials се класираха като първите две групи, които декларират това.
И по този начин, по кое време най-сетне нещата ще се възстановяват? Повечето респонденти се съгласяват, че ще отнеме известно време, като 74 % споделят, че на фамилиите им ще са нужни сред няколко месеца и две години, с цел да се възстановят от финансовите главоболия. Най-честата оценка за финансово възобновяване е сред шест и 12 месеца (22%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР