Парирал съм част от нещата, които Копринков се опитваше да

...
Парирал съм част от нещата, които Копринков се опитваше да
Коментари Харесай

Николай Копринков се опитваше да прави някои неща зад гърба ми, твърди Стефан Янев

Парирал съм част от " нещата ", които Копринков се опитваше да прави, разгласи някогашният длъжностен министър председател, назначен от Румен Радев

Бившият длъжностен министър председател Стефан Янев е следващият, който се включи във войната против президенството. В изявление пред Нова нюз той твърди, че президентският консултант Николай Копринков е опитвал зад тила му " да прави някакви неща ".

Янев изясни, че е парирал тези " неща ", когато е знаел за тях. " Да кажем за някакви неща от всекидневието, които касаят лични или въпроси, свързани с опция за въздействие при взимане на някакво решение. В момента не мога да се сетя съответен образец, тъй като са били дребни неща ", сподели той.

" Може би за тези 7 месеца сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад тила ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях. В момента не мога да се сетя за съответен образец, тъй като са били дребни неща ", разгласи някогашният длъжностен министър председател.

Копринков сега е секретар по вътрешна политика на президента Румен Радев. По времето на служебните държавни управления на Янев заемаше длъжността секретар по вътрешна политика и гражданско общество. 

За ролята на 46-годишния Копринков в екипа на Румен Радев се носят легенди, като му се приписва ролята на сив кардинал в службите и други основни браншове, а в последните дни е подложен на невиждана медийна офанзива по всички канали, с която явно се цели дискредитирането на президента. В разнообразни изявления се загатва " за тъмни стаи ", където се разпределяли безотчетни пари, за компромати и шантаж.

Атаката не наподобява инцидентна. Мнозина виждат в нея стъпки към предприемането на импийчмънт против президента Румен Радев. 

Всъщност, така наречен " път на Копринката ", е част от политическия фолклор от три години. Първи го вкара Бойко Борисов, а по-късно за него ставаше дума и в прословутия запис от партийното заседание на " Продължаваме промяната ", споменаван е и от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

За " пътя на Копринката " приказва преди дни и Делян Пеевски.

" Събрал задоволително средства за двете години, корупционният кръг с неговите съветници (на Радев, б.а.) към него е колосален. Къде потъна " Пътят за Копринката ", къде потъна Сотир Ушев, кой е касиерът? Това са доста въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе. Надявам се, откакто създадем новия Закон за правосъдната власт, ще има прокуратура, ще има служби и следствия. Защото това е невероятно - едни хора с парите, които събраха за две години, да си вършат партия ", енигматично разгласи преди дни глобеният за корупция по американския закон " Магнитски " Пеевски.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР