Парижкото споразумение за климата не може да бъде променяно, независимо

...
Парижкото споразумение за климата не може да бъде променяно, независимо
Коментари Харесай

Макрон: Парижкото споразумение за климата няма да бъде предоговаряно

Парижкото съглашение за климата не може да бъде променяно, без значение от позицията на Съединени американски щати. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в изявление пред Общото заседание на Организация на обединените нации.
„ Дълбоко почитам решението на Съединени американски щати и вратите остават отворени за тях. Но ние ще продължим с осъществяването на Парижкото съглашение “, съобщи президентът.
По време на брифинг в коридорите на Организация на обединените нации Макрон съобщи, че съжалява за американското решение, само че продължава разговора с американския си сътрудник Доналд Тръмп, защото съгласно френския водач „ В края на краищата той ще разбере, че е в негов интерес и в полза на американците да бъдат част от Парижкото съглашение “.
В речта си пред Общото заседание френският водач уточни също, че Париж и Берлин ще продължат да поставят всички старания за реализиране на спокойно решение на спора в Украйна.
Той разяснява и сирийската рецесия, акцентирайки, че мирните договаряния в Астана, инициирани от Русия, Турция и Иран, са положителен, само че непълен ход за решение на спора.
„ За да реализираме дълготраен и обективен мир, ние би трябвало неотложно да се съсредоточим върху политическото контролиране на рецесията и временен интервал, както това беше единомислещо решено от резолюция 2254, призната от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през 2015 година “, уточни президентът.
По думите му би трябвало да бъде открита нова дипломатическа контактна група за Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР