Парижкото метро представи днес електронни карти, които са част от

...
Парижкото метро представи днес електронни карти, които са част от
Коментари Харесай

Парижкото метро заменя хартиените билети с карти

Парижкото метро показа през днешния ден електронни карти, които са част от напъните да се отстранен хартиените билети и да се щади околната среда, съобщи ДПА.

Картите Navigo Easy са предопределени за пасажери, които рядко употребяват метрото, и за туристи, уточни компанията Ile de France Mobilites, която ръководи публичната транспортна система на френската столица.

Картите костват 2 евро и могат да бъдат употребявани за едно пътешестване или за един ден, както и за автобусни билети до летището. Те ще се продават на всички гари в Париж и могат да бъдат презареждани на автомати.

Хартиените билети за еднократна приложимост към момента могат да се купуват, макар че продажбите им ще бъдат спрени до 2020 или най-вече до 2021 година.

Според оператора на метрото годишно се продават над 500 милиона хартиени билета, които се озовават в боклука или на улицата, откакто към този момент са употребявани. " Билет за метрото, който просто е хвърлен на улицата, се нуждае от година, с цел да се разложи, съвсем колкото един фас ", уточни компанията.

Много парижани към този момент употребяват за месечните си или годишни карти системата " Навиго ". Тези карти обаче би трябвало да бъдат особено поръчани и персонализирани. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР