Парижкият зоологически парк през последните седмици наблюдава необичаен бум на

...
Парижкият зоологически парк през последните седмици наблюдава необичаен бум на
Коментари Харесай

Парижкият зоопарк се радва на рядък бебешки бум

Парижкият зоологически парк през последните седмици следи необикновен взрив на бебетата животни, с раждането на патагонски морски лъв, амазонско храстово куче и дребна дива котка, съобщи Ройтерс.

От зоологическата градина, ситуирана в гората Венсен източно от френската столица, обявиха, че и трите раждания са редки събития. В Европа единствено две други патагонски морски лъвове са родени тази година, и двете в зоопарк във Валенсия, Испания.

" Трите бебета са родени от майки, които са за първи път. Ние сме толкоз щастливи, че са разкрили майчиния си инстинкт, което демонстрира, че се усещат задоволително добре в загражденията си, с цел да се възпроизвеждат ", споделя основният ветеринарен доктор на зоопарка Алексис Леку пред Ройтерс.

Морското лъвче, родено на 24 юли, към този момент плува и се гмурка с майка си в езерцето им със стъклени стени.

" Това е много необикновено единствено по себе си, тъй като обратно на това, което човек може да си мисли, бебешките морски лъвове се опасяват от вода и могат да се удавят, в случай че не бъдат научени вярно ", споделя Леку.

Наречен Ная, морският лъв към този момент тежи 22 кг. Той последователно ще бъде показан на два по-големи мъжки тюлени.

Бебето дива котка се е родило на 21 август пред посетителите на зоопарка. Малката котка към момента не е отворила очи и стои покрай своята 10-годишна майка. Посетителите се държат на разстояние, с цел да не смущават животните.

Най-голямо от трите новородение е амазонско храстово куче, появило се в деня преди морския лъв, и единственото оживяло от тригодишната майка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР