Париж, Сингапур и Хонконг оглавиха заедно класация за най-скъпите за

...
Париж, Сингапур и Хонконг оглавиха заедно класация за най-скъпите за
Коментари Харесай

София е 90-а в класация за най-скъпи градове, преди година е била на 119-о място

Париж, Сингапур и Хонконг оглавиха дружно ранглиста за най-скъпите за живот градове, съобщи Би Би Си. За първи път три града споделят първото място в 30-годишната история на изследването на „ Икономист интелиджънс юнит “, което съпоставя цените в 133 обитаеми места.

Френската столица предходната година бе на второ място.

Авторът на отчета Роксана Славчева показва, че Париж е в челната десетка от 2003 година и е „ извънредно безценен “ за живот. Средната цена на дамска подстрижка да вземем за пример е 119,04 $. За съпоставяне тя коства $73,97 в Цюрих и $53,46 в Осака.

„ Европейските градове имат по-високи цени за домакинство, персонална грижа и в категория развлечение “, отбелязва Славчева.

След трите класирани преди всичко следват градовете Цюрих, Женева, Осака, Сеул, Копенхаген, Ню Йорк, Тел Авив и Лос Анджелис.

Най-евтиният град пък е венецуелската столица Каракас, където едно кафе коства $0,62. Преди него са Дамаск и столицата на Узбекистан Ташкент. 

София се е издигнала с 29 места спрямо предходната година до 90-та позиция поради нарастването на цените на хранителни артикули, комунални услуги и на заниманията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР