ПАРИЖ Определен бе вторият съперник на Григор Димитров на Откритото

...
ПАРИЖ Определен бе вторият съперник на Григор Димитров на Откритото
Коментари Харесай

Гришо срещу Джаред Доналдсън от САЩ в сряда

ПАРИЖ

Определен бе вторият противник на Григор Димитров на Откритото състезание на Франция. В идната фаза хасковлията ще се изправи против тенисист отвън първите петдесет - №57 в международната класация Джаред Доналдсън от Съединени американски щати. Американецът се наложи в петсетова борба над Николас Джари след поврат - 3:6, 6:4, 6:3, 3:6, 6:4. До момента двамата с българина нямат публични срещи между тях на професионално равнище. Самият Доналдсън за първи път минава първи кръг във френската столица.
В неделя Григор започва с победа с 3:0 (6:1, 6:4, 7:6) против 182-ия в света египтянин Мохамед Сафуат на старта на " Ролан Гарос ". Първият сет мина съвършено за българина и той безусловно опустоши противника си за 23 минути. Гришо поведе с 3:0 след пробив за 2:0, а по-късно удари Сафуат и за 5:1, след което затвори сета с гейм на нула.

Втората част не направи изключение и Димитров поведе с 4:0 с два пробива, след което отстъпи на нула в петия гейм. Играта бе спряна при 1:4 поради медицински таймаут за египтянина, което очевидно повлия на концентрацията на Григор и той загуби идващите два гейма за 3:4. Българинът обаче се върна на пътя на триумфа за 5:3, само че египтянинът не се отхвърли и докара резултата до 5:4. Димитров обаче постави точка на разногласието в сета с гейм на нула.
Третият сет се оказа надалеч по-оспорван от предходните два и двамата не позволиха пробиви в осем гейма, като египтянинът завоюва две от подаванията си на нула. Григор имаше опция да пробие съперника си при 3:3, само че Сафуат устоя на офанзивата. При 4:4 Димитров поведе с 40:0 при сервис на египтянина, позволи равнене и по-късно загуби гейма. При 6:6 тайбрек трябваше да взема решение спечелилия в сета, а Гришо си свърши работата, побеждавайки със 7:1.

Димитров трябваше да се изправи против Виктор Троицки, само че сърбинът се отхвърли от мача поради травма, а Сафуат влезе в схемата като " благополучен губещ ", откакто падна с 4:6, 4:6 от аржентинеца Гуидо Андреоци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР