Париж. Журналистът на френския вестник Ouest-France Фабиен Казенав изброи регионите

...
Париж. Журналистът на френския вестник Ouest-France Фабиен Казенав изброи регионите
Коментари Харесай

Ouest-France : Кои са трите „бурета с барут“ на Европа

Париж. Журналистът на френския вестник Ouest-France Фабиен Казенав изброи районите на Европа, в които може да стартира огромна война.

Както написа създателят, през последните седмици в Европейския съюз се ускориха опасенията, че ще избухне въоръжен спор на границите на континента. Според него обстановката в района се нажежава поради скупчването на хиляди бежанци от Иракски Кюрдистан на границата на Полша и Беларус. Варшава не разрешава на мигранти от Близкия Изток да влизат в Европейски Съюз: тя е разположила към 15 хиляди бойци по източните граници в поддръжка на гранична защита и полиция.

И двете страни се упрекват взаимно за миграционната рецесия, означи създателят. Радикализацията на участниците в борбата може да докара до инцидентен случай с полските, литовските, латвийските или беларуските военни, допусна Казенав.

Наблюдателят е уверен, че друга точка на мощно напрежение на картата на Европа е границата сред Русия и Украйна. В случай на война в Донбас Москва може да отбрани двете непризнати „ републики “ в Донбас. При " пагубен " сюжет за Киев съветската войска ще сътвори буферна зона освен за отбрана на Донецк и Луганск, само че и за сигурността на Крим: тя ще се простира чак до Одеса и Приднестровието, се споделя в публикацията.

Изразяват се и опасения по отношение на допустима революция в Босна и Херцеговина (БиХ). През 1995 година кръвопролитието е прекъснато с Дейтънското съглашение, което разделя страната на Федерация БиХ и Република Сръбска. Тази нежна конструкция обаче може да бъде нарушена от националистическите настроения в разнообразни елементи на страната, заключи журналистът.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР