Паричната сума, предмет на престъплението, е възстановена на пострадалата пенсионерка

...
Паричната сума, предмет на престъплението, е възстановена на пострадалата пенсионерка
Коментари Харесай

Участник в телефонна измама бе задържан

Паричната сума, предмет на закононарушението, е възобновена на потърпевшата пенсионерка

 

На 9 ноември към обяд в РУ- Етрополе бил подаден сигнал за излъгана по телефона 82- годишна жена от същия град. В телефонен диалог с чужд старата жена била въведена в подвеждане, че спомага за залавянето на телефонни измамници, вследствие на което доверчиво е оставила на оградата на парцела си плик с всичките си спестявания в размер на 1000 евро и 280 лв.. В резултат на неотложно подхванатите оперативно- издирвателни дейности полицейските чиновници бързо открили и задържали причинителя. Откритата у 45- годишния етрополец парична сума била върната на излъганата жена. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс. 

ОДМВР- София още веднъж предизвестява: ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ФУНКЦИИТЕ СИ!

При приемане телефонно позвъняване с искане за пари под какъвто и да е претекст, неотложно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи, съобщете на кмета на обитаемото място или на полицейския контрольор, отговарящ за региона Ви!

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР