Парична награда е обявена за оказване на помощ за намиране

...
Парична награда е обявена за оказване на помощ за намиране
Коментари Харесай

Музей обяви парична награда за издирването на две откраднати картини

Парична премия е оповестена за оказване на помощ за намиране на две картини, откраднати от музея „ Кунстхаус “ в Цюрих предходната година, заяви швейцарската полиция, представена от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

„ Молим всеки, който може да даде информация за причинителите или местонахождението на картините, да се свърже с локалната полиция в Цюрих “, се споделя в обявлението.
„ Цюрихският “Кунстхаус ” предлага премия до 10 000 швейцарски франка (10 300 евро) за всякаква информация, позволяваща изясняване на закононарушението или намиране на картините “, прецизират от полицията.

На 24 януари музеят в Цюрих, прочут с една от най-престижните художествени сбирки в цяла Швейцария, в това число големи сбирки на Едвард Мунк и Алберто Джакомети, разкри, че е изгубил следите на две произведения. Става дума за картините на фламандския художник Роберт ван ден Хоке (1622-1668) „ Войници в лагера “ от средата на XVII век и на нидерландския художник Дирк де Брей (1635-1694) „ Нарцис и други цветя в стъклена ваза “ от 1673 година И двете произведения са нарисувани на дъбова дъска в дребен формат.
Тези две дребни картини, които са заети за непрекъснато от частни колекционери, бяха свалени по едно и също време с близо 700 други произведения, с цел да бъдат почистени и реставрирани от службите на музея след пожар през нощта на 2 против 3 август 2022 година

" Нито едно друго произведение на изкуството от всички свалени след пожара не липсваше в инвентара. Незнаейки дали двете изчезнали картини са били изгубени или откраднати, музеят избра да се обади в полицията и да подаде тъжба. Според резултатите от първите следствия на локалната полиция в Цюрих става дума за кражба. Творбите са били откраднати „ сред 21 септември 2022 година и 22 декември 2022 година “. Точните условия на кражбата към момента се проверяват от управляващите, заяви полицията.

Музеят е присъединил и двете картини в интернационалния указател на изгубените творби на изкуството, най-голямата в света база данни за изгубени и откраднати произведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР