Пари Сен Жермен записа нова победа на сметката си в

...
Пари Сен Жермен записа нова победа на сметката си в
Коментари Харесай

ПСЖ трябваше да потрепери без звездите си

Пари Сен Жермен записа нова победа на сметката си в Лига 1. Столичани се постановиха с 4:2 над Страсбург на своя “Парк де Пренс”. Домакините обаче демонстрираха две лица в двете полувремена, откакто поведоха с 3:0 през първото полувреме, а в края трябваше да треперят.

Пари Сен Жермен откри резултата още с първата си опция в мача. Абду Диало центрира отляво и Мауро Икарди с глава порази вратата. В обстановката имаше подозрения за засада, само че след разглеждане с ВАР такава не бе отсъдена, а голът бе приет за постоянен.

Домакините обаче на процедура си взеха решение мача в границите на две минути в средата на полувремето. Първо в 25-ата минута Мбапе шутира мощно, топката рикошира в тялото на Ажорк и излъга вратаря за 2:0. В 27-ата минута Мбапе проби съвсем до аутлинията и центрира, а Юлиан Дракслер на далечната греда с глава вкара за 3:0.

Още при започване на второто полувреме Мбапе пропусна страхотна опция. Той изскочи на стрелкова позиция, само че ударът му бе избавен от вратаря Селс.

В 53-ата минута обаче Страсбург върна един гол. Кевин Гамейро получи центриране в наказателното поле, извиси се и с глава вкара за 3:1. ПСЖ отговори със страхотна офанзива, Дракслер с пета изведе Мбапе самичък против вратаря, само че и този път Селс не разреши на нападателя да го преодолее.

Две минути по-късно гостите вкараха втори гол. Ажорк се разписа с глава след прелестно центиране на Линеар отляво.

В 81-ата минута обаче очакванията на Страсбург за поврат завършиха, откакто Джику извърши малоумен фаул в тил против Мауро Икарди и му сподели втори жълт и червен картон.

С човек повече домакините разумно стигнаха до четвърти гол. В 85-ата минута Мбапе нахлу на скорост и посна паралелно на голлинията за Пабло Сарабия, който от близко вкара за 4:2.

Само минута по-късно обаче гостите още веднъж можеха да се върнат в мача след груба неточност на Диало, който върна неразчетено и изведе Уорис Маджийд самичък против Кейлор Навас, само че нападателят не съумя да означи.

В добавеното време Мбапе стреля рисково от фаул, само че над вратата. Все отново успеха справедливо отиде на сметката на ПСЖ. Тимът към този момент има 6 точки в актива си. Страсбург пък позволи второ следващо проваляне и остава с нулев актив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР