Пари Сен Жермен победи Марсилия с 1:0 в сблъсък от

...
Пари Сен Жермен победи Марсилия с 1:0 в сблъсък от
Коментари Харесай

С човек повече ПСЖ победи минимално Марсилия

Пари Сен Жермен победи Марсилия с 1:0 в конфликт от френската Лига 1. Неймар откри резултата за парижани (45+2'), а червен картон на Жиго от Марсилия в 73-та минута предреши крайния резултат.

Страхотно начало на мача за Пари Сен Жермен. Само за 5 минути парижани изпуснаха няколко положения пред вратата на Марсилия. Първо, Лионел Меси стреля още в 3-та минута, само че право във вратаря, а по-късно Хакими получи страховит пас от Мбапе и стреля, само че стража на гостите бързо затвори дистанцията сред двамата и се намеси отлично в 6-та минута на мача.

Снимка: БГНЕС  С човек повече ПСЖ победи минимално Марсилия
Марсилия сътвори нещо по-опасно чак в 12-та минута, само че последва удар, а Донарума единствено изгледа тупкащата топка, която мина до гредата. Марсилия откри надзор върху играта и стартира от ден на ден да поглежда към наказателното поле на домакините.

Страхотна композиция на гостите изведе Гендузи в наказателното поле, а той се опита да откри съотборник с остро подаване към бялата точка за осъществяване на дузпа, само че топката бе изчистена, което докара до бърза контраофанзива на парижани. Неймар пое топката и я задържа, до момента в който Мбапе се откри, по-късно бразилецът му прати кълбото, а Мбапе стреля в долния ляв ъгъл на вратата. Там обаче беше Лопес, който се намеси ужасно. Стражът на Марсилия за следващ път отхвърли домакините.
Снимка: БГНЕС  С човек повече ПСЖ победи минимално Марсилия
В 24-та минута се откри отличен късмет за Марсилия да осъществя, Нуно Тавареш бе изведен по фланга и опита да стреля, откакто навлезе в наказателното поле, само че топката още веднъж мина около вратата.

Отново Лопес, вратарят на Марсилия, се прояви ослепително в 28-та минута. Мбапе получи добра топка от Неймар, по-късно финтира бранител в бяло и стреля, топката даже рикошира от крайници на футболиста на гостите, а по-късно беше нужна и блестящата интервенция на стража, с цел да бъде непокътнато нулевото тъждество.

Снимка: БГНЕС  С човек повече ПСЖ победи минимално Марсилия
Нуно Тавареш прати мощен удар към вратата на Донарума в 32-та минута, той беше прецизен, само че пък кълбото попадна право във вратаря, който съумя да избие топката в корнер. Ъгловият удар не докара до нищо рисково пред вратата на ПСЖ.

Лионел Меси беше доста близо да открие резултата в 35-та минута, когато извърши директен свободен удар в рискова непосредственост до наказателното поле. Ударът му обаче попадна в горната греда, а по-късно тупна на земята - пред голлинията.

ПСЖ стигна до гола в последните секунди на добавеното време на първото полувреме. Килиан Мбапе откри Неймар в наказателното, а той изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата. Топката удари гредата и влезе - никакъв късмет за Лопес и 1:0.
Снимка: БГНЕС  С човек повече ПСЖ победи минимално Марсилия
Марсилия стартира добре второто полувреме и още в 50-та минута Шансел навлезе в наказателното поле на ПСЖ и стреля, само че Донарума се намеси чудесно и избави. Само 3 минути по-късно пред Марсилия се откри още един доста добър късмет за отбелязване на гол - този път Амин Анри се измъкна и остана очи в очи с вратаря. Донарума обаче още веднъж попари фантазиите на гостите със ужасно избавяне.

В 73-ата минута възможностите на Марсилия да вземе нещо от мача доста понижиха. Самюел Жиго получи пряк червен картон за нарушаване против Неймар. Бранителят влезе като запаса в края на първото полувреме на мястото на Ерик Байи, който се контузи

ПСЖ успокои играта, а Меси и Неймар седнаха на пейката, Марсилия сътвори напрежение в 90-та минута след рисково центриране в наказателното поле на парижани. Топката беше изчистена след конфликт на футболисти от двата тима. Последва и удар на футболист от гостите, само че той бе блокиран.

Килиан Мбапе сподели самостоятелна техника и скорост в 93-та минута, когато опита самичък да пробие по фланга. И макар страхотната техника, която звездата на парижани сподели, той бе спрян от футболист на гостите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР