Пари Сен Жермен не извади късмет и при новото теглене

...
Пари Сен Жермен не извади късмет и при новото теглене
Коментари Харесай

След повторното теглене на жребия за Шампионска лига: ПСЖ и Меси срещу Реал

Пари Сен Жермен не извади шанс и при новото изтегляне на жребия в най-комерсиалния шампионат по футбол.

Церемонията по повторното изтегляне на жребия за осминафиналите на Шампионската лига към този момент е в историята. Три огромни конфликта се оформиха след новия чоп, който стартира три часа след началото на първия. Кристиано Роналдо отново ще има опцията да се изправи против една от обичаните си жертви - Атлетико Мадрид. Първенецът на Испания ще премери сили точно с британския гранд Манчестър Юнайтед. Вторият огромен конфликт е този сред два клуба, печелили по повече от един път званието европейски клубен първенец - Интер и Ливърпул. Чакан с неспокойствие ще бъде и дуелът сред Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, който ще даде опция на някогашната суперзвезда на Барселона Лионел Меси да се изправи за следващ път в кариерата си против испанския футболен исполин.

Повторният чоп поднесе Виляреал за противник на Ювентус, а Манчестър Сити ще има релативно по-леката задача да премери сили със Спортинг (Лисабон). Байерн (Мюнхен) ще срещне Залцбург в своеборазно австро-германско дерби, а Бенфика излиза срещу Аякс. Защитаващият трофея си от предишния сезон Челси пък още веднъж, както и в анулирания първи чоп, ще има за съперник френския първенец Лил.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че първичното изтегляне на жребия бе анулирано от УЕФА поради техническа неточност. От Европейската футболна централа взеха решението за наново изтегляне на жребия в резултат на техническа неточност по време на първичната гала от 13,00 часа наше време. Тя се състоеше в това, че уредниците на жребия бяха пропуснали да включат Манчестър Юнайтед като възможен противник на Атлетико Мадрид. Първоначално Манчестър Юнайтед беше включен измежду евентуалните противници на Виляреал. При самото изтегляне на испанците се падна тъкмо отборът от “Олд Трафорд ”, само че това е в прорез с разпоредбите на УЕФА. Съгласно регламента тимове, които са били в една група, не могат да бъдат съперници на 1/8-финалите.

Жребият за осминафиналите на ШЛ: 

Залцбург - Байерн 

Спортинг (Лисабон) - Манчестър Сити 

Бенфика - Аякс 

Челси - Лил 

Атлетико Мадрид - Манчестър Юнайтед 

Виляреал - Ювентус 

Интер - Ливърпул 

Пари Сен Жермен - Реал Мадрид

Осминафиналите ще се играят в два мача на разменено посещение, като в реваншите домакини са поставените тимове. Датите за първите мачове са 15/16/22/23 февруари, а за реваншите - 8/9/15/16 март. Важно е да се означи, че към този момент отпадна правилото, даващо спомагателна тежест на головете на непознат терен, като при тъждество в общия резултат от двата мача ще се играят продължения. 

Жребият за четвъртфиналите и полуфиналите ще бъде изтеглен на 18 март. Финалът в шампионата ще се състои на 28 май на “Газпром Арена ” в Санкт Петербург, написа Sportal.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР