Пари Сен Жармен се върна на победния път в френската

...
Пари Сен Жармен се върна на победния път в френската
Коментари Харесай

ПСЖ потрепери, но въпреки това се завърна към победите в Лига 1

Пари Сен Жармен се върна на победния път в френската Лига 1, откакто в откриващия дуел от 20-ия кръг надигра мъчно с 2:1 като посетител Страсбург.

Двубоят сред двата отбора стартира вихрено и още в началните секунди Джанлуиджи Донарума трябваше да прави две спасявания след изстрели на играчи на домакините.

В 4-ата минута пък парижани получиха право да изпълнят дузпа за нарушаване против Рандал Коло Муани. Зад топката застана звездата на гостите Килиан Мбапе, само че за негово разочарования видя по какъв начин изстрелът му от 11-те метра бива отразен от Алаа Беларуш.

Малко след приключване на първия половин час игра обаче Беларуш се трансформира в огромния виновник за своя отбор, губейки топката на границата на наказателното поле, което от своя страна даде късмет на Мбапе да се реваншира за пропуща си от по-рано и на празна врата да означи за 1:0.



Този резултат се задържа до 50-ата минута, когато образцова контраофанзива на футболистите на Луис Енрике бе приключена уместно от Марко Асенсио, който удвои задатъка на своя отбор.

Второто позволено попадение подейства мотивиращо на " синьо-белите ", които понижиха пасива си посредством Дилан Бакуа двайсетина минути преди края на постоянното време.

До края домакините се пробваха да стигнат най-малко до точката, само че въпреки всичко парижани удържаха нежната си преднина, с цел да се поздравят с четвърти следващ триумф като посетител във френското състезание.

ПСЖ продължава да бъде водач в класирането към този момент с актив от 47 точки, до момента в който Страсбург е 10-и с 25 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР