Пари от неправилно наложени глоби за липса на винетка започва

...
Пари от неправилно наложени глоби за липса на винетка започва
Коментари Харесай

АПИ връща пари от наложени глоби за лиспващи винетки

Пари от погрешно наложени санкции за липса на винетка стартира да връча Агенция " Пътна инфраструктура ", откакто 48-ия парламент реши, че водачите на МПС не трябва да заплащат повече от 3 такси годишно. Формулярите на заявките за възобновяване на надплатени суми са качени уеб страницата на Националното тол управление www.bgtoll.bg, заяви Агенция " Пътна инфраструктура ".

Промените в Закона за пътищата се постановиха поради многото случаи, в които по разнообразни аргументи водачите не са били наясно, че камерите на тол системата ги записват без годни винетки. 

По данни АПИ от 2019 година насам колите с над 3 платени санкции за година са повече от 22 000. Като на прошка подлежат към 5 милиона лв. по данни на организацията.

Със същите промени, които бяха обнароднвани през януари, водачите към този момент ще могат да поправят неточности във винетката, направени по нехайство, и в случай че са глобени, да си върнат сумите.

Заявлението за връщане на погрешно събрани санкции може да бъде изтеглено от www.bgtoll.bg, в раздел " За нас ", секция " Заявления ". Към него би трябвало да се приложат: копие от регистрационния ваучър на МПС-то; копие от документи, удостоверяващи осъществено заплащане на таксата; документи, доказващи основателността на настояването за възобновяване на платената такса;удостоверение от обслужващата банка за банковата сметка и титуляр, посочени от заявителя; и пълномощие (в случай, че заявката не се подава от собственикa или ползвател на ППС) с категорично изтъкване на банковата сметка, по която следва да се възвърне сумата.

Заявлението може да бъде подадено на място в Агенция " Пътна инфраструктура ", в Националното тол ръководство на адрес: гр. София, бул. " Никола Петков " №86 или в 27-те регионални пътни ръководства, както и на електронен адрес: [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР