Парадоксално, но в края на 2017-та година фашизмът у нас

...
Парадоксално, но в края на 2017-та година фашизмът у нас
Коментари Харесай

Слуги на олигархията с нови атаки срещу правосъдието и Столичната община

Парадоксално, само че в края на 2017-та година фашизмът у нас е на път да се възроди. При това носители на най-мракобесната идеология се оказват неолиберални персони, храненици на мизантропа Джордж Сорос, провалили се протежета на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

В края на м. май няколко НПО-та, гравитиращи към олигархичния кръг “Капитал” и обвързвания с него Зелен октопод, заведоха дело против Столичната община поради мръсния въздух над София. Основни лица на акцията са Димо Господинов, дълготраен чиновник на хибридното Неправителствени организации на Саша Безуханова и Христо Христев, също деятел на НПО-то на Безуханова и някогашен консултант на провалилия се като министър и като партиен водач Христо Иванов.

Системата за инцидентно систематизиране на каузи в Софийския градски съд, управляван от обвързвания с кръга “Капитал” негов ръководител Калоян Топалов, в началото разпредели делото на арбитър Божана Желязкова. Магистратът, обаче, си направи самоотвод, като за претекст е показала, че тя и фамилията й са ощетени от качеството на въздуха, което я прави пристрастна. Така, след наново систематизиране, делото се пада на арбитър Богдана Желявска.

Във вторник, обаче, НПО-та към олигархичния кръг “Капитал” и свързаната с него мрежа от “зелени” НПО-та и партии, известни като Зеления октопод, стартираха акция по очернянето на магистрата. Т.нар. “адвокати” Господинов и Христев, както и съучастниците им, поискали отказ на арбитър, а за претекст показват – подозрения в нейната безпристрастност и закъснение на насрочването на делото.


Христо Христев като деятел на Саша Безуханова, която не съумя да стане водач на следващата ГМО-партия на олигархията

Действията на прислужниците на мизантропа Джордж Сорос са повече от скандални и уронващи престижа на правораздаването. Без никакви доводи, шепа наемници на обвиняем олигарх и свързани с него кръгове, си разрешават да петнят името на български арбитър, който е ръководител на Българската съдийска асоциация и освен това – представител на България в Европейската правосъдна мрежа по цивилен и търговски каузи. Разбира се, за наглия опит на марионетките на задкулисието обществото разбра първо от поръчковите “медии”-бухалки на олигарха Иво Прокопиев.

Точно тази интензивност на подсъдимия олигарх, обаче, разкрива неговите властови и стопански апетити, свързани със Столичната община, както и в правосъдната система. От една страна, Прокопиев, през наемниците си, търси метод да опетни името на магистрат, а и на съдийска организация, която се явява опция на обвързвания с кръга “Капитал” политизиран Съюз на съдиите в България.

Очевидно, в България настъпва време, в което соросоидите ще си избират комфортни съдии, които да им постановяват тези присъди и правосъдни решения, които си пожелаят. Дали, в случай че делото се беше паднало при арбитър от подвластния ССБ, феновете на прайдовете Христев и Господинов щяха да стачкуват или щяха да към този момент да ликуват от комфортното решение в интерес на ползите на Зеления октопод? Важно е да се знае, че сходен групов иск за замърсеността на въздуха в Пловдив, наскоро беше отритнат от Апелативния съд във Велико Търново.

С офанзивата против един български арбитър, поредна за Прокопиев, олигархът демонстрира все по-ясно и апетитите си към преодоляване на Столичната община, както и към бизнеса с боклуци и нездравословни излъчвания. От няколко години Прокопиев влага, несъмнено - подмолно, във всевъзможни НПО-та и “граждански групи”, които водят акция против кметството.

Олигархичният кръг “Капитал” употребява мрежата от “зелени” наемници и с цел да се разправя с съперници и да пречи на разнообразни вложители да осъществят плановете си. Ако искаш да строиш в София, първо би трябвало да се обърнеш към “Зеления октопод”, да платиш за реклама в “медиите”-бухалки, другояче те чакат “зелени протести”, разясняват осведомени с рекетьорската скица на задкулисието.

Интересът на Прокопиев в бизнеса с нездравословни излъчвания и изобщо с тематиката за замърсяването на въздуха е толкоз огромен, че в акцията по неговото монополизиране е включена дългогодишна партньорка, негова и на провалилия се президент Росен Плевнелиев. Става въпрос за Елица Панайотова, която за малко е част от управата на Бизнес-парка в София, откакто Плевнелиев става министър през 2009-та година. По-късно Панайотова беше началник и на “София Тех Парк”, само че преди две години бе принудена да напусне след одити на плана, финансиран с европейски средства.


Елица Панайотова до момента в който още ръководеше “София Тех Парк” и до момента в който Росен Плевнелиев още беше президент

Новото амплоа на Панайотова е да прави замервания на изхвърляните нездравословни излъчвания от коли по софийските булеварди, като концепцията е след време водачите на остарели коли да бъдат принудени да заплащат по-високи налози или возилата им да бъдат спирани от придвижване. Разбира се, от този бизнес ще има доста печеливши.
Освен всичко казано дотук, зад офанзивата на въздуха на София има и други цели. Кръгът “Капитал” към този момент дава поръчка, че през 2019-та година, когато ще се проведат локалните избори, прокситата на олигархията ще се опитат да овладеят общинските препоръки и кметските постове, като в предизборните акции заложат на “опазването на околната среда”.

София, сигурно, има доста проблеми за решение, в това число и този с мръсния въздух. Последните, обаче, които имат правото да се грижат за здравето и живота на столичани, са червенобузести олигарси от Разград, които занапред би трябвало да дават отговор на въпросите, свързани с вредата, която е била нанесена на български жители от добива на каолин. Трябва да напомним, че преди две десетилетия “агнешките главички” направиха допустимо 28-годишният тогава Иво Прокопиев, да върти бизнес с единственото на Балканите дружество за преправка на каолин. Дали Прокопиев ще е по този начин угрижен за въздуха и водата в Меричлери или не смее да припари до там?!

“София пораства, само че не старее” е девизът на българската столица. Той е подобен и ще остане подобен доста откакто Прокопиев си е получил заслуженото от правосъдната ни система, колкото и лишена откъм самостоятелни съдии да е тя, както и от възмездието на българското общество и всичките пострадали от клеветите и лъжите на олигархичния кръг “Капитал”. А до момента в който това се случва, София ще стане и по-добро място за живеене, в която няма да има място за прислужниците на задкулисието.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР